Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Så har det varit och så kan det bli!

Året som varit har varit intressant, en del bloggar har blivit bra och en del mindre bra. Har fått en hel del beröm och en del negativ kritik. Det jag är mest nöjd med är att jag fått upp ögonen på många som inte hade en aning om hur Sossarna och deras allierade sakta men säkert styrt kommunen närmare och närmare vägens ände. Vindeln är en fin kommun som jag trivs i, men tyvärr har vi hamnat i ett vägskäl som jag anser är hemskt svårt att välja hur vi ska svänga i. Sittande majoritet anser jag väljer nedläggning före nytänk. De har provat få igenom nedläggningar av byskolorna, de har lagt ner vårdavdelningar, som nu visar sig vara ett mycket oklokt val. (Vi har helt enkelt inte plats så det räcker) De envisas med att köra i princip allt i kommunalregi istället för att prova nya driftsformer. Det är inte sagt att det blir det billigaste för kommunen i kronor och ören, men jag anser att vi tjänar på det genom att personal och brukar får fler aktörer att välja mellan.
 
Jag/vi har försökt få majoriteten att inse att ett samarbete med kringliggande kommuner, i första hand gäller det administrationen. Miljöfrågorna är på gång, men det finns fler verksamhetsområden som vi tillsammans med andra kommuner kan driva tillsammans. Vi kommer att jobba vidare med frågan, och förhoppningsvis kunna påverka sittande majoritet att spara in på de administrativa kostnaderna så mycket som det bara går. Alla pengar vi kan spara där kommer våra barn och äldre till gagn!
 
Vi anser att det är den sista åtgärden som går att göra innan vi måste inse att vi ej kan fortsätta driva kommunen själv. Alternativet som då finns kvar är en sammanslagning med en annan större kommun. Vi Moderater förordar Umeå!
 
Men innan vi är där har det förhoppningsvis vänt och folk har börjat flytta in till kommunen igen. Vi får hålla våra tummar tillsammans under året som kommer. För hur det än är älskar jag vår kommun och jag hoppas att vi kan få den på fötter igen. Det kommer att vara val under hösten 2010, då kan ni som vill få en förändring i vår kommun, ta en Moderat valsedel. Vi lovar nytänk inte nedmontering!

Jag passar på att önska alla som läser min blogg ett Gott Nytt År!

/Sunken  
Etiketter: , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Visst vet du namnet

    Sitter Du i fullmäktige och ufn och inte vet namnet på det parti som tillsammans med Socialdemokraterna styr i Vindeln. Då är det svagt av Dig att inte namnge det partiet eller är Du tillsagd att inte skriva om det.

  2. GOTT NYTT ÅR "TVÄRÅLUNDSARN MIKAEL"

    En mycket bra blogg som avslutar året.
    Socialdemokraterna är det största partiet och har ansvaret för den politik som förts under mandatperioden.Punkt.
    Vi är många som står i startgroparna för att hjälpa till att placera socialisterna på läktarn efter valet ,för nu är det bråttom att få igång en politik som gagnar ”hela kommunen”.
    Än en gång Mikael,tack för din info till oss läsare av din blogg.Det är speciellt fint av dig att stå ut med kommentarer från Isak,Bloggfarfar mfl som kan verka jobbiga för oss andra men du tar emot dom med sans och utan censur.En bra egenskap vår vän!!

  3. sosse

    Gott Nytt År Mikael
    Det år roligt att du debatterar i bloggen men jag håller inte med dig med dina analyser. Ni i moderaterna tror er ha de enkla och bra lösningarnan när ni sitter i ert parti. Verkligeheten är något helt annat, att ta ansvar för både politik och budget är ansvarsfullt och där duger inte valfläsk. Att vi skulle behöva mycket flera vårdplatser än andra kommuner som du anser är anmärkningsvärt. Ett spännade politiskt år närmar sig.

  4. Moderaternas strategi

    Sunken och moderaternas har insett en av två framgångsstrategier. Den första framgångsfaktorn är att skydda centern och fokusera på att kritisera sossarna. Detta för att kunna bilda en blå majoritet med centern efter valet. Den andra strategin som krävs för att bilda majoritet med centern kräver en total utrensning av samarbetsovilliga i moderaternas ledning. Centern kommer ALDRIG bilda majoritet med moderata kappvändare så fort det blåser lite. Sossarna kan lugnt sitta still i båten medan Mikael, Paul och Tomas låtsas vara pålitliga fram till valet.

  5. jonny österberg

    Hej!
    Mickael rolig blogg man kan följa vad som händer där
    hemma,
    Få ordning på komun så man kan fundera på att flytta
    tillbaka ha det bra och
    god fortsättning på det nya året.

  6. Mikael Sundling

    Svar till sosse (2009-12-31 21:45)
    Tackar! Detsamma önskar jag dig!

    Enkla lösningar kan ofta vara de bästa. Som jag nämnt flera gånger så måste vi hitta på något nytt om vi ska fortsätta att vara en egen kommun. Vi tycker att det viktigaste är att vi ska kunna erbjuda bra service till våra medborgare. Så av den anledningen tror vi stenhårt på samarbete med andra kommuner i så stor utsträckning som möjligt.

    Jag anser inte att det är valfläsk, utan det är en helt annan politik än vad ni är vana att hålla på med.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Moderaternas strategi (2010-01-01 01:10)
    Jösses vilken vetskap du sitter inne med. Kan det vara så att ni känner att ett samarbete mellan S och deras nuvarande partner ej kommer att funka en mandatperiod till? Hur kan du annars sia valutgången redan nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.