Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Sofiehemsskolan

Har uinder lunchen läst Anders Ågrens blogg. Efter det kände jag att några rader om Sofihemsskolan måste jag skriva, trots att det inte är min kommun det gäller. När det gäller miljöpartiets agerande så känner man igen en del partier i min egen kommun.

Ta er en titt på Anders Ågrens blogg så kanske ni förstår hur Miljöpartiet i Umeå har agerat när det gäller denna fråga. Ytterligare ett bevis på att en del partier har axlat begreppet makten framför allt till punkt och pricka. Att lova en sak för att över en lunch kasta helt om är för mig obegripligt. Att S & V står bakom nedläggning tycks vara något som smittat av sig från andra kommuner (vår). Har fortfarande inte glömt hur S i vindeln agerade när det gällde nedläggning av Tvärålundsskola (fsk-2 skulle vara kvar.) Fick ett papper på sittande möte och dåvarande ordförande ville att vi skulle ta beslut om nedläggning inom tre dagar. Vilket skämt! Nu kommer förmodligen aldrig ett sådant ärende att hanteras på det viset igen. (Får man hoppas) Sen blev det ju ingen nedläggning heller, Vi Moderater Kristdemokrater och även Centerpartister sa besämt nej till det. Så med andra ord fick ej S politiskmajoritet att genomföra det dom hade tänkt.

Läs Anders Ågrens blogg här 

/Sunken

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer

  1. Ofinansierad höger...

    Högerpartierna i Umeå ville ha kvar skolan genom att de anställda skulle ”betala” med lägre löneökningar.

    Typisk opportunistisk högerpolitik. Miljöpartiet stod emot det tricket i Umeå.

    Troligen dyker Miljöpartiet upp i Vindeln efter nästa val! Så håll i Er moderater! Era budgettrick kommer de nog att avslöja!

  2. lf

    jag frågade en gång i tiden mina åldrande föräldrar vad de tyckte att skolan i byn hade lagts ned. Mamma tittade på pappa och sade:vi kan väl inte ha en skola om det inte finns barn. Detta är problemet.Byaskolor och kvartersskolor dör ut p.ga.att barnfamiljer flyttat ut eller att deras barn blivit stora.Jag frågade en gång dåvarande generaldirektör Valfrid Paulsson född i Åskilje:Vad tycker du om att glesbygden avfolkats? Han sade:Jag har funderat på mycket på detta.Men som du vet har det över tid varit en ständig förändring i samhället.Detta är tidens gång.

  3. Jobbar man bättre med cancer i kroppen?

    Jobbar man bättre med cancer i kroppen?

    En grupp läkare vid onkonologikliniken vid Karolinska sjukhuset skriver idag på DN Debatt om de nya sjukskrivningsreglerna:
    ”Patientens läkare bedömer att hon behöver ytterligare tid för återhämtning, men Försäkringskassan anser att hon är fullt arbetsför i ’ett annat på arbetsmarknaden förekommande arbete’ och kräver att hon snarast börjar arbeta heltid.”

    Vill vi ha sådana politiska åsikter i Vindelns kommun? Du får det genom att rösta på Sundlings och Redstigs familjer!

  4. förälder

    Kommunerna har en besvärlig ekonomi. Och vad som irriterat mig mest är när jag i gårdagens VK, läste ”Grundarna tjänade miljonbelopp” (drygt 14,5 milj för var och en)och här avsågs friskolan Minerva-skolan i Umeå. En av dessa är moderaten Anders Sjölund. Jag har aldrig hört något från Er moderater om att dessa mångmiljoner istället borde gått tillbaka till undervisningen. Vad tycker Du Mikael S om detta?

  5. Jobbar man bättre med cancer i kroppen?

    Läkarnas bedömning av patienternas arbetsförmåga ifrågasätts ofta av Försäkringskassan (M).

    ”Detta gäller även patienter som har fått återfall (metastaser) trots att detta tillstånd med få undantag på sikt leder till döden”, skriver läkarna, som utgår från att de nya reglerna är följden av okunskap. Gäller denna syn även Tvärålundsmänniskor inom (M)??

  6. Mikael Sundling

    Svar till lf (2009-12-02 19:43)
    Finns det inga barn så kan man inte ha en skola det håller jag med om. Nu råkar det vara så att nämnd skola inte är liten, den har ca 50barn. I Umeå säger det att en skola är liten om den har runt 30 barn. Vi måste se till att kunna erbjuda småskolor för de familjer som vill ha det så.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Jobbar man bättre med cancer i kroppen? (2009-12-02 21:12)
    Att FK behöver titta över sina rutiner är ett måste de ställer till mycket elände nu. Regeringen kommer garanterat att ta tag i frågan.

  8. Mikael Sundling

    Svar till Jobbar man bättre med cancer i kroppen? (2009-12-02 21:28)
    Du frågar: Gäller denna syn även Tvärålundsmänniskor inom (M)??

    På den frågan svarar jag NEJ detta är inte min syn på hur sjuka människor ska behandlas. Med säkerhet kommer detta att tas tag i av regeringen. Som jag känner nu har en del chefer inom FK fått fnatt.

    Har inget emot sjuka människor! De människor jag har problem med är de som uppenbart utnyttjar systemet.

  9. Den röda julgröten luktar bränt

    Mikaels beskrivning av Tvärålundsfallet är Garderobpolitikens baksida.
    Märk att ingen av sossebloggarna tar avstånd från ett sånt här odemokratiskt beteende.Tänk den dagen när dom har makten inom kommun,stat och löneutvecklingen på våra arbetsplatser.Skrämmande framtid väntar bakom hörnet om vi inte agerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.