Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Sossetankar

Efter Socialdemokraternas jobbkongress har jag funderat en del.

Östros säger att skatterna ska harmoniseras mellan de som arbetar och pensionärerna. Det är ju enkelt de tar bort jobbskatteavdraget och vips så är skatterna harmoniserade. Så med andra ord är deras löfte en bluff! Pensionärerna kommer inte att få en krona mer utan det är de som arbetar kommer att få mindre kvar i plånboken.

De vill även ta bort avdraget för hushållsnäratjänster, det kommer att innebära att en svartmarknad startar på nytt. Alla vet vilka rättigheter svart arbetskraft har (Inga) tråkigt att de vill ta bort en näring som bevisligen många vill utnyttja. Kan verkligen facken ha ställt sig bakom detta förslaget? Jag håller mina tummar att avdraget blir kvar så att de som arbetar kan fortsätta att jobba med ett kollektivavtal i ryggen.

 

Socialdemokraterna vill dessutom att svenskarnas uttag av föräldraförsäkringen ska delas mer lika. Som ett första steg vill partiet dela upp föräldraförsäkringen i tre delar, där en del går till pappan, en del till mamman och den tredje kan tas ut av båda vårdnadshavarna. Detta är en sak som jag personligen sågar rakt av. Varför ska staten bestämma över hur familjerna vill ta ut sina föräldradagar. Nä låt föräldrarna själva sköta hemmet utan att staten ska peta i det.

Ja de var en del av tankarna, det lär komma fler framöver.

/Sunken

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. För stora krav

    Sunken du har för stora krav vi vanliga jobbare förstår ju att på partykongressen kommer man inte med så smarta förslag

    Det viktiga för sossar är att få ut sina arvoden sen skiter dom i jobbarna

  2. Tumme ner

    Hur kan det komma sig att det inte går att klicka på ”tumme ner” på Sunkens inlägg? Istället kommer en kommentarsruta upp….??????

    Att ge pensionärerna lika skatt kostar en ”spottstyver” av vad högerregeringen sänkt skatterna med! Och skapar rättvisa!

  3. 13-17% skatt rätt över räcker

    Sverige är överlägset sämst på att använda skattepengar. Av den massiva skatteinsamlingen skulle man lätt kunna prestera bättre inom alla områden utom bidragsgivandet. Det går ju i alla andra länder. Ett litet jobbskattavdrag, vad är det egentligen? Vindeln hade ju dessutom ganska låg skatt förrut. Vad har hänt med den?
    Svensson behöver rycka upp sig. Det är skillnad på bidragspengar och eget tjänade pengar, men här är vi vana att vi skall ha vissa saker även om vi egentligen inte förtjänar det. Tummen upp eller ned, så länge den inte fastnat i röven!

  4. Sundling dåligt påläst

    Det moderata Jobbskatteavdraget är höginkomsttagarnas bästa present. En som har 100 tkr/månaden tjänar dubbelt så mycket på jobbskatteavdraget som en som har tjänar 20 tkr/mån. Hur kan Du tro att en M-regering tänker annat än mest på sig själva. Men propaganda och taktik det har de lärt sig. Är det inte Fp som varit pådrivare för att uttag skall delas lika mellan föräldrar i föräldraförsäkr.? Hushållsnära tjänster är ytterligare en klassfråga. De högavlönade skall själva få sätta så låga priser de vill. Har Du någon gång tänkt på vad ordet solidarietet betyder? Om inte ta rätt på det.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Sundling dåligt påläst (2009-11-10 15:46)
    Inte kul att det finns en dåligt påläst Sundling!

    Men det funkar så min vän, procent slår olika men är rättvist, det kallar jag solidaritet. Ett litet exempel som du gärna får räkna på och komma med svar på kommer här:
    Jag tjänar 100kr du tjänar 1000kr vi betalar 10% i skatt vem betalar mer i skatt? Och kom inte och prata om propaganda ni lurar vi vanliga svenska och pensionärer som ni nu har agerat. Att bara ta bort jobbskatteavdraget och sen säga att det blivit bättre för pensionärerna är ett svineri av högsta klass! Ni vill göra det sämre för arbetare och ingen skillnad för pensionärerna..

  6. Mikael Sundling

    Svar till Sundling dåligt påläst (2009-11-10 15:46)
    FP är inte mitt Parti jag är Moderat! Och kommer de mina med ett liknande förslag sågar jag dem direkt. För jag tycker att föräldraförsäkringen inte ska kvoteras punkt slut!
    Avdraget för hushållsnäratjänster har skapat många vita jobb, är det fel? Att de som har mycket pengar gör av med dom så att det kommer systemet till gagn är mycket bra enligt mig själv. Som du snackar ska dessa arbetare offras för att det finns avundsjuka mot de som har möjlighet att betala för sådana tjänster tråkigt!
    De som arbetar har kollektivavtal i ryggen om inte ska facket ta tag i den fråga om de nu har tid.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Sundling dåligt påläst (2009-11-10 15:46)
    En liten sak till Sundling!
    Gå in här: http://jobbskatteavdrag.se/ och räkna på en som tjänar 100000/mån och en som tjänar 20000/mån så ser du själv att dina argument ej håller. Med andra ord tjänar inte den som har 100tk dubbelt så mycket! Att hålla sig till sanningen gör debatten roligare tänk på det i fortsättningen!

  8. Nils

    ”Genom en lång rad skattesänkningar har de bäst ställda i Sverige berövats möjligheten att bidra solidariskt till välfärden genom att betala skatt efter bärkraft.”

  9. Diggern

    Ja man kan ju undra varför föräldrarna inte får bestämma själv hur dom vill fördela sina föräldrardagar.
    Det verkar som överförmynderi.
    Kan inte Dan svara varför dom skall styra över föräldrardagarna?

  10. Mikael Sundling

    Svar till Diggern (2009-11-10 21:43)
    Dan bör rådfråga de föräldrar han känner så får han höra vad de tycker. Kan garantera att svaren han får blir som vi tycker. Har inte hört en enda som tycker att detta är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.