Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vem äger Folksam?

Läste en artikel i VK om Terttu Johansson 76. Hon har i 20år betalat in drygt 20000kr i en livförsäkring.

Folksam hade lovat att när hon gick bort skulle hennes barn få ut 31 800 kronor. Men nu har Folksam beslutat att hon endast ska få 18000kr.

Försäkringen har kunnat tecknas av medlemmar i pensionärsorganisationer som PRO, SKPF och SPRF och ger ersättning vid dödsfall. Nu stängs försäkringen för nyteckning och 2011 halveras ersättningen. Totalt 420 000 pensionärer har tecknat försäkringen.

Folksam liv gör mångmiljard vinster! Trots det gör det på detta viset. Man blir så grymt arg ledsen och besviken att bolag kan bete sig så här mot sina kunder.

Har tittat över mina försäkringar och pustade efter det ut. Jag har inga försäkringar hos Folksam (Som jag hittade), och rätar de inte till detta till det ursprungliga kommer jag aldrig att teckna någon heller.

I Folksam Livs styrelser sitter representanter från Kooperativa Förbunden (KF), OKQ8, HSB, Riksbyggen, LO och TCO. Med andra ord är det Sosseeliten som representerar kunderna! Kanske de räknat ut att valet kommer att kosta den summa som de nu tar av pensionärerna vem vet. Titta noga på Sossarnas valplakat under kommande år, det kanske står följande: Sponsrad av 420 000 pensionärer trots att de inte visste om det! (Finstilt i vänstra nedersta hörnet)

/Sunken

PS: Folksams vision är att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle där individen känner trygghet!  Det övergripande målet är att ha försäkrings- och sparandebranschens mest nöjda kunder. (Troligen 420 000 mindre nu upplysningsvis!)

Etiketter: , , , , ,

16 kommentarer

  1. Fyskam

    Folksam tar 100 kr per månad av de som är med i kommunal för en hemförsäkring oavsett om dessa är försäkrade någon annat bolag detta ytterligare ett skäl att gå ur facket.

    Sen kan man ju fundera vad som är bättre att ha en pensionsförsäkring för pengarna som går till fackavgiften

    Eller betala till fackpamparnas resor och fester till Riga mm.

    Helt säkert på att den som sätter pengarna på annat än facket får ut mer

  2. Uffe

    Läs på lite om hur försäkringar fungerar innan du yttrar dig.
    Det är ingen form av sparande utan ett skydd.
    Du är ju fullständigt grundlurad om du inbillar dig att andra försäkringsbolag fungerar på annat sätt.
    Men du kanske bara tyckte denna artikel var ännu en anledning till att ge några kängor till Sossarna. Det är dock bara tragiskt att det slår tillbaka på dig själv eftersom du framstår som djup okunnig och synnerligen naiv!!

  3. Diggern

    Ulf….vart står det här att det är ett sparande?
    Antingen är jag dyslektiker eller så är det du som är ute och cyklar.Självklart är ju en försäkring ett skydd.
    Fy för Folksam och ändra ett ingående avtal på detta vis ,speciellt med dom vinster som dom gör.Tur att jag inte är Folksamkund.

  4. Christoffer

    Jag tror knappast att det hade varit någon skillnad om bolagen ägdes av privata aktörer från högerflanket. Däremot hade du kanske sett mellan fingrarna då istället.

  5. Vänsterelitens sätt att driva företag?

    Till Cristoffer. Goddag yxskaft. Det Folksam och med dom fackeliten sysslar med är stöld ur mina ögon sett, åtminstoende insatt kapital borde återbetalas. Att dessutom bolaget ägs av facket och beter sig på detta viset är rent ut sagt för jävligt.Bolaget med miljardvinster borde synas ordentligt av utomstående Revisorer. Hur mycket betalas ut i arvoden till fackpamparna per år? Hur stor lön har Vd(fd sosseminister) och styrelse per år? Utöver försäkring hur mycket har de 420 000 betalat in i fackavgifter under sina arbetsår?
    Vad säger Kenta M , Dan O?Otur Moström.Ingen kommunistcensur finns.

  6. Att dom bara har mage vänsterkapitalisterna

    Om inte en upprättelse ordnas för de drabbade så skulle alla begära urträde ur facket.
    Då borde dom förstå att så här gör man inte mot sina medlemmar.
    Att Folksam dessutom sätter in vakter på sina kontor visar vad dom är för människor och vad dom tror om sina pensionärer.
    Till ansvariga,Vi har inga Talibaner i vårt land och tur är väl det.Men i framtiden när diplomatimästaren har förhandlat klart i Afgahnistan så har dom säkert fått en fristad här och då räcker det säkert inte med vakter.

  7. daniel

    Okunskap verkar va den gemensamma faktorn här. En försäkring, i detta fall en grupplivförsäkring, Är en riskförsäkring som man tecknar för ett år i taget. (Alltså inget sparande där man kan få tillbaka sina inbetalade premier.) De premier som försäkringstagarna betalar in används för att täcka de utgifter för de pensionärer som dör under året.

  8. Att dom bara har mage vänsterkapitalisterna

    Till Daniel. Vi begriper mycket väl hur Facket driver sina företag.” Bluff och båg” är rätta ordet.
    Att du har mage att försöka försvara såna här gangersterfasoner.För min egen del kommer jag att blixtsnabbt flytta och säga upp samtliga försäkringar hos detta bolag.
    När man tecknar en försäkring så bör det vara rimligt att insatt kapital är ett mini på framtida utbetalning.
    Till Cristoffer.I värsta kapatalistvärld så fungerar det inte så här och skulle något bolag försöka så är dom borta direkt.Ni lever i en bubbla som går på i vänsterskorna.
    När skall VD för folksam framträda?

  9. Mikael Sundling

    Svar till daniel (2009-10-24 01:08)
    Må så vara men visst förstår du att de som betalat in i tron att de skulle få de pengar de blivit lovade är besvikna?

    Försäkringar av detta slag bör tittas över så att de inte kan ändras så här radikalt.

  10. Upp till bevis Fackbossar!

    Det är med en viss glädje jag läser Moströms blogg om Folksam.Moström är inte totalt förblindad utan tom Moström förstår den frustation många av oss känner idag.
    Men var är fackeliten med W.Frank,J-O Karlsson,Kennet Bergkvist,Dan Oskarsson,K-E.Mattsson mfl.Vi förväntar oss ett agerande från er som visar att det finns någon ryggrad kvar på vänsterkanten.
    Läs igenom de försäkringsvillkor som gällde vid teckningsdatum och förklara hur Lo-facket med sina miljardvinster kan fara fram med såna här maffiametoder mot vanliga pensionärer.
    Adjö Folksam om inget görs ADJÖ FACKET!!

  11. Tänk Pensionär

    Mikael Sundling skriver:
    -Må så vara men visst förstår du att de som betalat in i tron att de skulle få de pengar de blivit lovade är besvikna.

    Tänk nu pension!

    Tror du att dom är besvikna, eller att de prisar allians regeringen?

  12. Uppror mot Vänstereliten!

    Daniel! Vad är det med dig? Många har betalat in 20 000 under sina år + fackavg. Tror du dessa människor tänkte ett år i taget?
    Det är för bedrövligt att ”fackets” Folksam skall staka vägen för övriga försäkringsbolag att så här kan man hantera sina försäkringstagare.
    Händer ingenting så måste det till krafttag mot såna här maffiatendenser.
    Var är kommunalfacket när såna här orättvisor kommer upp i dagen? Är dom så förblindade av att makten skall hamna hos kommunisterna att dom skiter i sina medlemmar? Tystnaden är skrämmande!

  13. Tänk stöld pensionär!

    Till tänk pensionär. Typiskt sossetaktik! Försök vrida fokus från ämnet så kanske folk glömmer.Men du snedvridare ni är genomskådade och skall granskas med lupp!!!!
    Upp till kamp mot den här typen av socialismen,makteliten skulle säkert önska sig ett slutet samhälle där såna här fasoner skulle tystas ner.
    Men som tur är har vi idag en demokrati med ALLIANSEN i topp.Slutligen är det Folksams hjälp pensionärerna behöver idag? Jag tycker istället facket skulle betala tillbaka förlusten dom orsakat med råge till dessa genom åren trogna medlemmar.

  14. Mikael Sundling

    Svar till Tänk Pensionär (2009-10-24 22:39)
    Håller med kommentaren här ovan. Snacka om att försöka flytta fokus!

    Men i vanlig ordning är fackpamparna tysta när de egenteligen ska gå ut och be pensionärerna de lurat om ursäkt.

  15. Mikael Sundling

    Svar till daniel (2009-10-24 01:08)
    Så här stod det i föräkringsbrevet när de teckande försäkringen:

    Försäkringsbelopp som utbetalas om den försäkrade avlider under försäkringstiden. Det belopp som gäller vid anslutningen är livsvarigt.

    Det sistnämnda vad säger du om det Daniel?

  16. John

    Generellt så ser jag det som ett problem att bankerna och försäkringsbolagen säljer tex pensionsförsäkringar till unga människor under tex 30.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.