Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Övervakningskameror på Renforsskolan

Ytterligare en allvarlig skadegörelse med risk för allvarliga personskador har inträffat på vår högstadieskola (Renforsskolan) igår. Nu hoppas jag att en kostnadskalkyl på övervakningskamerorna vi har begärt snart är klar och att erfoderliga tillstånd är klara så att det bara är att installera dom. En installation av kameror bör medföra att sådana här händelser minskar.

Jag har själv gått på Renforsskolan och nog hände det saker då med, men aldrig under de tre år jag gick där slogs det sönder grejer mm i samma omfattning som nu. Bara ifjol slogs det sönder grejer för uppskattningsvis 400 000kr. Detta innebär att om vi kostar på övervakning så sparas dessa pengar in ganska fort.

Men den största frågan är varför skadegörelse i dennna omfattning sker överhuvudtaget?

/Sunken
 
Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Lillebror ser dig

    Övervakningskameror kan vara en god idé men löser säkert inte hela problemet. Dessutom är Datainspektionen kritisk till övervakning under dagtid http://www.datainspektionen.se/press/nyhetsarkiv/2008/datainspektionen-underkanner-kameraovervakning-i-skolor/. Frågan är vilken tid på dygnet skadegörelsen sker? Ytterligare en fråga är vem som ska sköta och underhålla kameror och utrustning och vad kostnaden för det är? En gammal regel är att inköp av utrustning är 20% av totala kostnaden. En helt ny tjänst inom kommunen kanske (ve och fasa)? Det är kanske billigare att inte kameraövervaka.

  2. Mikael Sundling

    Svar till CL (2009-10-08 10:06)
    Inte så konstigt tycker jag! Under två års tid har skadegörelsen på Renforsskolan kostat Vindelns skattebetalare 1mkr. Följden av detta blir att mindre pengar blir över till undervisningen för våra barn. Det är oacceptabelt!
    För att hjälpa lärarna och barnen att få en bättre arbetsro anser vi att detta är en lösning. Finns fler åtgärder som man kan ta till men vi tycker att vi ska börja med detta.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Lillebror ser dig (2009-10-08 10:07)
    Kan bli billigare att inte övervaka men arbetsron bör bli bättre och det är viktigt.

    Angående när, hur och vad det kostar får våra tjänstemän räkna fram och sedan presentera för oss politiker som sedan fattar beslut i frågan.

  4. jonny österberg

    hoppas det blir av med kameraövervakning ett bra sätt att bli av med skadegörelse.
    och att de som förstör får betala å stå för det har förstört,
    dom som har rent mjöl i påsen har ju inget att oroas för eller hur bra förslag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.