Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Fusk bloggare!

Min Socialdemokratiska bloggranne Dan Oskarsson påstår att fusk ligger bakom att jag har ganska många som läser min blogg.

Följande försvar använder jag efter hans påstående: Har inte gått in på min bloggsida för att putsa till statistiken.

Detta inlägg visar tydligt att det är stor skillnad mellan honom och mig. Jag blir glad när det går bra för andra, medans han mår illa. Där är en av detaljerna som gör att jag är Moderat. Jag gläds med de som har framgång, medans bevisligen vissa Socialdemokrater mår så illa av andras framgång att de nästan spricker av avundsjuka.

Dan! Har inte tanken slagit dig att det faktiskt finns de som läser min blogg?  Sen om det finns personer som går in flera gånger på min blogg under en dag har jag inte en aning om, men fallet kan nog  vara så. Men det är svårt att göra något åt. (Jag tror att det kan bli hemskt svårt att kvotera bloggläsandet så att det blir lika många läsare på varje blogg)

/Sunken

Läs vad han skriver HÄR

Etiketter: , , , , ,

15 kommentarer

  1. Kicki Axengrip

    Den som skriver intressanta bloggar lär få många läsare. Det kanske inte är svårare än så 🙂 Sedan är det ju marknadsföring som spelar in. Se till exempel på vk:s egna bloggare. De ligger oftast i topp. Antingen är det för att de skriver så bra eller för att de syns med annonser både i bloggen och på VK. 🙂

  2. Micke

    Läser denna blogg för att den innehåller lite jakt o lite skog o lite maskiner, att den sedan innehåller lite politik får man stå ut med. Har aldrig satt några ”tummar” men om det nu är så att det retar upp nån annan så kanske man måste börja med det oxå. Letade rätt på Dan´s blogg bara för att se vad den bjöd och förutom några kräftor som fångade mitt intresse så var det inget för mig. Kommer nog även framöver att hålla koll på Sunken (den enda blogg jag för övrigt läser överhuvudtaget) via denna blogg och kanske även dela ut nån tumme om jag lär mig hur.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Kicki Axengrip (2009-09-28 20:00)
    Marknadsföring är inte min starka sida, men en del rubriker om mitt bloggande har jag fått. Kanske är det därför en del följer den. Sen tror jag många i kommunen vill veta vad som händer bakom det politiskakulisserna också.

  4. Mikael Sundling

    Svar till Micke (2009-09-28 20:14)
    Bra att du står ut med lite politik, för jag kommer att fortsätta skriva om det. Jakten och det övriga slutar jag inte heller med det lovar jag.
    En tumme hit eller dit spelar mig ingen större roll. (men i och för sig är det kul att se att en del gillar det jag skriver.)

  5. Isak

    Vet inte om Sunken är fågel eller fisk. Och oavsett om han
    har tänkt till innan, så hoppar han ändå frejdigt in i de-
    batten. Han har som jag uppfattat det fått oförtjänt stor
    uppmärksamhet. Tyvärr så är det förutom Sunken dåligt med
    opposition i Vindeln. Med sitt höga röstläge så är det nog
    ingen annan som vågar. Sen det här med betygsättning och
    besöksstatistik ska man nog inte dra några större växlar på.

  6. Mikael Sundling

    Svar till Isak (2009-09-28 22:25)
    Hej ISAK!
    Tycker det är roligt att debattera så länge man håller sig till sanningen och inte hittar på saker på andras bekostnad.
    Det med betygsättning och besöksstatistik håller jag med med om delvis. Men ser man att man har många läsare så förstår man också att det man skriver läses. Ibland stöter man på folk då och då som gärna vill prata blogg med mig personligen. Detta ger mig faktiskt lite bränsle att orka fortsätta med bloggandet. (Det tar faktiskt en hel del tid av allt annat som jag borde göra) Men jag tycker det är roligt att få blogga om det som faller mig in, att jag dessutom ibland lyckas lyfta fram saker som allmänheten inte har en aning om, och som de dessutom tycker är intressant är också en inspirationskälla.

    Politiken är inte till för att några få förtroendevalda ska sitta innanför låsta dörrar och köra över allmänheten anser jag. Vi ska hålla på för att vi har fått ett förtroende av våra väljare, och jag anser att offentlighetsprincipen ska gälla allt som inte är sekretessbelagt.

  7. Mikael Holmlund

    Åsikter är intressant politik är också intressant, kan men sen blanda det med lite vardagliga reflektioner så har man ett vinnande koncept för en blogg vilket Sunken och Paul har lyckats bra med.

    Även Dan har varit intressant att följa på bloggen men på senare tid får jag en känsla av att han blir matad med information från centralt håll som han klipper och klistrar in istället för att skriva direkt från hjärtat vilket är tråkigt då Dan har intressanta åsikter inte alltid rätt men väl värd att begrunda.

  8. Klok

    Blir frågande när du Sunken skriver att Dan påstår att du fuskar. Det han skriver är att han undrar hur moderatbloggarna lyckas få så många tummen upp. Något påstående om att ni fuskar uttrycker han inte.

    Däremot visar han för läsarna att det går tydligen att öka på antalet tummen upp.

    Tror du Sunken har missförstått Dan blogg, eller så känner du dig träffad.

  9. Läs och ni skall bil upplysta

    Nu börjar det klarna varför Tomas den förste var så tveksam och medelade att socialisterna inte var klara med sina val i Juni den 15:e 2009 KF

  10. Berra

    Mikael Holmlund påstår att Dan Oskarsson använder mycket centralt material. Vad gör då Mikael Sundling? Många av hans bloggar är oxå färdig tillverkade… Sen så är det väsentlig skillnad på deras bloggar. Sunken går ut med en (M) blogg, md moderaternas logga m.m. Man kan tro att Sunkens blogg är direkt underställd moderaterna centralt.

    Sen har jag hört ryktes vägen att vindelmoderaterna har ett väl organiserat bloggande, där de skickar sina bloggar via mail tii varandra innan de publicerar dem, samt att de ringer till varandra och meddelar när nya bloggar kommer ut m.m.

    Lite tråkigt att Sunkens och Pauls blogg är en renodlad propaganda maskin, blir väldigt opersonligt.

  11. Lars

    Man kanske inte ska dra så stora växlar på att olika bloggare har olika besöksfrekvens. Jag läser både Aftonbladet och skönlitteratur men av helt olika anledningar. Aftonbladet ger mig mer en känsla av skräckblandad förtjusning, skönlitteratur ger mig en läsupplevelse. Inga liknelser i övrigt med lokala bloggare.

  12. Mikael Sundling

    Svar till Berra (2009-09-29 08:08)
    Bloggar som handlar om Älgjakt,bilar,skogsmaskiner mm tar du det som propaganda?

    Är du uttråkad på politikbloggarna så kan du gå in under kategorier och välja vad du själv vill läsa om.

    Tack för att du läser bloggen förresten.

  13. Frågande

    Märkligt med dessa bloggande karlar i Vindeln, så fort något/någon går dem emot så blir de som en grupp hungriga hyenor som sliter sitt bloggoffer i stycken. Och blir det alldeles för hett går även pappa in och ryter till. Håller med Isak om att de får alldeles för stor uppmärksamhet, men det är väl det som är meningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.