Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Eu val mm

Jämförelse mellan valet 2004 och 2009.
Istället för att klippa och klistra så länkar jag er vidare till valmyndigheten så ni kan jämföra årets val med 2004års val med egna ögon.

2004

2009

Det man ser tydligt är att V som är en uttalad motståndare mot det Europeiska samarbetet, tappar otroligt mycket. Det är bra att folk börjat inse att vi inte kan stå utanför, och tro att vi kan klara oss själva.

Vi Moderater gjorde en liten förbättring om man jämför förra valet, så jag är nöjd. Det kommunala valet det kommande året kommer att gå betydligt bättre för oss av flera olika anledningar. En av dessa är att vi inte tror på utveckling inte avveckling! Om man monterar ner det kommunen kan erbjuda bit för bit så går det tyvärr bara åt ett håll (nedåt). Vi måste satsa för att kommunen ska överleva så enkelt är det. Nu kommer det tuffa besparingar inom skolan, men detta har naturliga förklaringar då barnantalet sjunker drastiskt de kommande åren. Det är tråkigt att pedagoger får lov att sluta men tyvärr så blir det så när vi hela tiden får mindre och mindre barnkullar.

/Sunken

9 kommentarer

  1. Pensionär

    Glöm inte att anledningen till nedmonteringen av den sociala välfärden beror på den moderatledda regeringens politik!

    Försök inte blanda bort korten!

    TA ANSVAR!

    SKRIV TILL REGERINGEN OCH KLAGA ISTÄLLET!

    KOMMUNERNA BEHÖVER PENGAR!
    Beskatta de rika istället!

  2. Sunken

    De vi ser nu är frukten av Sossarnas fartblindhet när de sitter i regeringsställning.
    De rika beskattas så det räcker och blir över. Höjer vi deras skatter ytterligare så kommer kapital att flyttas utanför våra gränser och det kommer att medföra ett ännu större skatteunderskott. Sverige har en av de högsta skatterna i världen. Nu måste vi se till att förvalta dessa pengar på ett bättre sätt istället för att höja de ytterligare.

  3. Mattsson

    Detta snack har jag hört förr och det är absolut inget som imponerar….Det är inte sossarna som styr vilka pengar kommunerna får!
    Jobbskatteavdraget innebär även det att kommunen får in mindre skattepengar!
    Jag skulle personligen kunna betala en krona mer i skatt, alliansens politik dräper välfärden i inlandskomunerna, ser du inte det sunken?

  4. John

    Bättre isåfall att var fartblind änn att köra i fyllan!
    DETTA ÄR INGEN NYKTER POLITIK SOM DRIVS!

  5. Sunken

    Här har du tyvärr fel Mattsson!
    Jobbskatteavdraget dras av på deklarationen. Med andra ord så drabbas inte kommunens skatteintäkter. Staten tar kostnaden. Mycket mycket konstigt att ni som tar del av denna extrainkomst gnäller och är emot. Men det är klart om detta hade kallats jobbbidrag hade ni säkert accepterat det bättre.

    Detta avdrag ska locka flera att arbeta det kan bara inte vara fel. De som ej har ett arbete kommer alltid få mindre över i plånboken så är det bara.
    Med den svenska modellen så ställs ingen utanför.

    Tyvärr så beror inte det uppkomna ekonomiska läget på vår regering, det är en global finanskris som i princip drabbar alla länder i hela världen. Vår nuvarande regering har valt att hålla lite hårdare i plånboken så att inte statsskulden ska öka i för stor takt. Ökas statsskulden så kommer bla höjda räntor som på posten, och i och med det så kommer det att bli tuffare att leva.

    Hade sossarna fått bestämma så hade statsskulden i detta läge mångfaldigas och just detta är att inte ta ansvar för sitt land och dess medborgare.

    Jag nämnde i en tidigare blogg att ni Socialister som är sugna på att betala in mer skatt gärna kan göra det. Ring in på kommunkontoret så skickar de er med all sannolikhet ett inbetalningskort direkt. Om (S) som nästan representerar 30% av befolkningen i kommunen betalar en krona mer i skatt betalar gör nog en hel del i skattekistan.

    Personligen vill jag inte betala mer i skatt så länge inte en total översyn har gjorts av hela kommunens verksamheter.

  6. Upp till kamp mot socialismen

    Vilka rika ? Tag fram egna exempel så skall ni se att dom minsann betalar så det räcker.Det stora problemet är skattesmitare som sticker med sina pengar utan skatt.Nuvarande regering jagar dessa med alla möjliga medel.Det har varit en flathet av tidigare sosseregering som är mycket anmärkningsvärd. I 12 års tid har dom inte lyckas ta tag i frågan.Det är klart att vi skall betala skatt men det skall vara strama tyglar i kommunerna.När småkommuner som Vindeln börjar stapla kommunalråd på varandra bör skatten sänkas för då har det blivit fritidspolitiker som försöker sko sig.Än en gång Alliansen är inne på rätt spår.Vi skall se till att dom får jobba vidare

  7. Självinsikt?

    Moderaterna 8,6% (+0,1%)
    Centerpartiet 10,7% (-2,2%)
    Folkpartiet 7,9% (+2,1%)
    Kristdemokraterna 8,0% (+0,1%)

    Socialdemokraterna 33,8% (+17,0)
    Vänsterpartiet 4,3% (-33,6%)
    Miljöpartiet 4,4% (+2,3%)
    Junilistan 14,8% (+7,1%)

  8. Christoffer

    Tror du på allvar att någon tar tillbaka sitt kapital till Sverige för att Moderaterna tog bort förmögenhetsskatten?
    Ska du få tillbaka dessa pengar så får du nog se till att dina förebilder sänker Sveriges skattenivå till t.ex Schweiz, Luxemburg eller till och med USA:s nivå. Det vore det bästa för Sverige, eller hur? Äkta högerpolitik när den är som bäst. Alla betalar sitt eget kalas och sköter sina egna affärer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.