Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Kvällens möte!

Bra uppslutning, bra idéer och ett roligt löfte från nämndens ordförande
Birgitta Sigfridsson (C).
Hon sa nämligen att hon ej ställer sig bakom en småbarnsskola i Tvärålund.
Majoritetens planer på ett införande av 6-9skola blev det däremot ett lite svävande svar på. Men som jag och övriga föräldrar tolkade hennes svar, var även detta inget hon föredrog.
Oppositionen (M+KD) är mer tydlig på denna punkt, vi ställer oss absolut inte bakom ett införande av 6-9skola på Renforskolan detta grundar vi på att föräldrarna som vi pratat med som har barn i Älvbrinken, Hällnäs och i Tvärålunds skola absolut inte vill att deras barn börjar ett år tidigare med att bli tonåring. Detta pga många olika anledningar men som jag uppfattade det, vill föräldrarna främst att barnen ska få vara barn så länge som möjligt.

En sak som också kom fram var att det finns andra alternativ som går att genomföra som inte kommunen rår på. Friskolefrågan luftades en hel del under kvällen.

Hur gör vi då för att klara vår anvisade ram?
Grundat på fakta och idéer som kom från föräldrarna ikväll. Så ser vi tydligt att det går om man vill. Renforsskolans lärartäthet är det man ska fokusera i första hand på. Om vi lyckas få ned den och utföra de övriga besparingarna som redan är beslutade om, så kommer det att bli en budget i balans.

/Sunken

En kommentar

  1. Det kommer mera

    Det stora problemet är Renforsskolan.Att idag brottas med ordningsproblem och samtidigt vara en av världens lärartätaste skolor visar att här finns vår härdsmälta.Att dessutom vår skolledning tycker det är okey att flytta in våra 6:or i denna skola är helt obegripligt.”På gränsen inkompetens”. Nu är det dags att Utbildningsnämden slår näven i bordet och talar om vad som borde göras för att få ordning på vårt högstadie.Lärartätheten ner på minst 8 lärare på 100 elever.Och dessutom sätt in skolvärdar som tar tag i buset och all annan skit som förekommer på ledig tid.De lärare som blir kvar skall vara eliten som enbart skall fokuserar på undervisningen.Dessutom skall rektorn ges möjlighet att vara chef. De lärare som inte begriper den ordningen har inget i vår kommuns skolor att göra.Dom kan förpassas ut i privata näringslivet där dom får omskolas.Något är fel med tanke på omsättningen av ledare som pågått en längre tid.Att låta en högstadieskola fortsätta som nu och samtidigt sänka kvaliten på kommunens övriga skolor för att få till ekonomin är huvudlöst och kommer att skapa mycket stora spänningar i denna lilla kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.