Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Varför!

En del funderar varför jag överhuvudtaget vill vara Moderat.
Tycker personligen det är ganska lätt att förklara.

Jag vill först och främst att det ska löna sig ett arbeta. Det ska vara tydliga skillnader mellan att arbeta och inte göra det. Nuvarande regering riktar huvuddelen av skattesänkningarna mot dem som tjänar minst, detta genom
jobbskatteavdraget blandannat.

Vad händer då om man råkar mista sitt arbete eller bli sjuk, jo det blir mindre pengar kvar att leva för, men om man har möjlighet och vill komma ur ett bidragsberoende så ska man veta att detta lönar sig. Finns exempel på de som verkligen vill men det går bara inte att hitta nya sysselsättningar, eller så är det så att man är för sjuk, det är hemskt tråkigt, men som vårt svenska system är uppbyggt ställs ingen utanför. Men som sagt! Klara skillnader mellan att arbeta eller inte arbeta ska det vara tycker jag.

Sen så tycker jag att vi själva ska få bestämma vad vi vill göra med våra liv, det ska inte staten, landstinget eller kommunen bestämma åt mig i allt för stor utsträckning.
Ett exempel:Jag och min sambo vill själva bestämma hur vi ska göra med våra föräldradagar, vill jag ta ut alla föräldradagar på mig själv eller vill hon ta ut alla på sig, så ska ingen lägga sig i det. Det ska inte vara kvotering eller tvingade lagar utan varje familj ska själva få välja hur de vill göra.

En annan sak jag tycker är viktigt är att flera aktörer inom kommun och landsting ska kunna utföra samma jobb. Då ser man skillnaderna och har möjlighet att välja den arbetsgivare som man anser sig passa bäst. Jag kan på rak arm påstå att privata företag månar mer om sin personal än vad vissa kommuner och landsting gör.

Sen att brott inte ska löna sig och straffen ska vara kännbara för de som mot förmodan utför de, är också en självklarhet för mig, allt för ofta hör man dårar som kommer undan alldeles för llindrigt enligt mig själv. Utför man brott ska man få kännbara straff helt enkelt. Sen ska vi ha ordentligt med poliser som ska se till att motverka brottsligheten.

Finns fler saker men jag återkommer kanske om det senare.

På det kommunala planet är det så ej mycket partipolitik som går att utföra

Men några exempel som skiljer oss från majoriteten finns det. Ett exempel tycker jag debatten om 6-9skola är. Detta pågrund att jag vill att barnen ska vara barn så länge det går. (Ju yngre man är ju mer lättpåverkad är man)

Sen anser jag att kärnverksamheterna i första hand ska prioriteras. I dessa tider vill jag att vi ska försöka hålla näsan ovanför vattnet tills det vänder (Det kommer det att göra snart) Nu är mina farhågor att Majoritetens tankegångar slutar i en total kollaps för vår fina kommun. Man kan inte montera ner kommunen bit för bit och sen gå och tro att vi ska överleva, utan vi måste försöka få hela kommunen att leva.

Kommer med fler saker men nu måste jag i säng, en sak måste jag nämna innan kudden ska kramas.

Jag invald i politiken av väljare som bor i kommunen, de vill att jag ska föra deras talan.
Det är något vi Moderater försöker göra i möjligaste mån.
Vi låser inte in oss i något rum för att sen komma ut och chocka ihjäl folket. Det är nya tider och mindre och mindre folk engagera sig politiskt. Detta innebär att man måste lyssna på så många som möjligt för att bilda sig en uppfattning om hur de vill att kommunen ska vara.

Måste ge mig ska upp kl 5,00, ett litet axplock av frågor som gör att jag är Moderat. Finns även delar jag inte gillar med vår politik. Men den dagen ett parti kommer med ett partiprogram som passar mig på alla punkter kommer nog aldrig att få upplevas.

/Sunken

PS: Jag är allergisk mot höga skatter och bidrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.