Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Kommunstyrelsen ramar

Igår på kommunstyrelsen, pratades det om nya ramar för dom olika nämnderna.
Skolan och sociala får dra det tunga lasset som vanligt. Återkommer med mer siffror när jag fått materialet.

Vi från oppositionen har ett förslag på hur vi ska klara UFN:s ramar utan att bilda 6-9skola. Men då får alla verksamheter inom UFN:s område dra ett strå till stacken. Ingen frivillig verksamhet tar sig undan med andra ord. Barnens ordinarie utbildning går före.

Ha en bra dag /Sunken

5 kommentarer

  1. Förälder

    Tjänstemännen har tydligen ett mål. Att flytta in allt till centralorten! De tittar bara på sina egna verksamheter inte på att hela kommunen ska utvecklas. Varför städar ni ej undan i det här träsket? Och varför sätter sig inte ni politiker ner och resonerar om hur ni ska få utveckling? Nu har ni avvecklat sedan 1991.

  2. Nu eller aldrig!!

    En politisk framtidsstrategi bör tas fram med helst total eninghet inom majoritet och opposition.Ett sådant initiativ skall komma ifrån högsta politiska ledning alltså kommunalrådet Eva-Maj Karlsson.Hoppas att arbetet startas omedelbart och i en anda att hela kommunen skall leva.I ett sådant strategiarbete bör även landsbygdsråd och byaföreningar och övrigt föreningsliv få vara med i arbetet.Vi är många som väntar med spänd förväntan.Än en gång det är det heltidsarbetande kommunalrådet som skall riva igång ingen annan för då klampar man in på hennes arbetsområde tycker jag.Jag med fler tror att det finns åtskilliga ideer ute bland fotfolket men någon måste starta igång .Jag kan inte sätta mitt namn under denna kommentar för då skulle det säkert tolkas fel.

  3. Anders Vikström

    Tänk att hur mycket än samhället ändrar sig så tror man ute i kommunen att vi alltid ska köra som vi alltid gjort, det är det bästa. Det här gäller framförallt moderaterna i vår kommun. Att det finns fördelar rent utbildningsmässigt att genomföra förändrinar som en 6-9 skola, det finns inte i deras värld. Det andra kommuner gör för att klara det uppdrag som finns i nya åtaganden i skolväsendet, det finns inte i moderaternas huvuden. Att i svåra ekonomiska lägen tänka kvalitet och inte byatänkande, det kan inte moderaterna och kd. Som vi alltid har gjort så ska vi alltid göra är deras motto. Förök att tänka kvalitet och organsiera därefter.

  4. Robert

    Att i svårt ekonomiskt läge vara nytänkande och konkurensutsätta det kan inte Socialisterna.

    Det viktiga är att behålla den kommunala administrationen till vilket pris som helst.
    Vid en konkurensutsättning skulle stora delar av administrationen försvinna.

    Vad som nu kommer hända är att de ute på golvet i hemtjänsten och de de särskillda boendena får ta smällen.

    Lika så blir det med byaskolorna som blir lidande med socialistiskt centralstyre
    Tunnelsende är det tidigare talat om det blir allt tydligare.

  5. micke

    Offra välfärden för att rädda den

    Finansminister Anders Borg (m) förklarar i Svenska Dagbladet varför han inte vill att staten ska betala ut extra bidrag till kommunerna:
    ”Vi har haft mycket kraftiga fall i skatteintäkterna det senaste året och vi vill vara säkra på att vi har så starka offentliga finanser att vi inte måste göra kraftiga nedskärningar i välfärden eller ta till skattehöjningar.”

    Effekten blir att kommunerna måste säga upp personal i välfärden och/eller höja skatten. Så finnurligt he he

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.