Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Sossarna har inget eget alternativ!

Ni som orkar! Lyssna noga på detta inslag! Man hör tydligt att Sossarna inte har något eget förslag som ska gör det bättre för Volvo, Saab och framförallt hela Sverige!

Jag är hemskt stolt över vår regering som tar det lungt med våra skattepengar, istället för att satsa en massa pengar i privata utlandsägda företag! Nu har både Ford och GM ’börjat’ ta sitt ansvar för sina egna företag.

Som många vet ser det tufft ut för kommunerna med deras ekonomi. Istället för att satsa pengarna på privatägda utländska företag. Så kommer det att finnas pengar över till kommunerna framöver är min bestämda uppfattning!
Det som är viktigt för kommunerna som har problem med ekonomin, är att de gör totala översyner av verksamheterna för att få dessa så effektiva som möjligt!

Ska berätta om min fars företag som har sagt upp 50% av arbetskraften pågrund av att massaveden som vi hugger inte säljs i den omfattning som behövs. Följden av detta är att vi får mindre skog att avverka! Och följden av det blir att sysselsättning ej finns åt våra anställda. Detta gäller inte bara detta företag utan flera hundra runt om i Sverige är drabbade eller kommer att bli drabbade i denna bransch. (En av många branscher som är drabbade)

Ni får inte tro att jag jämför rakt av med den offentliga sektorn när jag dra upp dessa exempel. Men det finns även likheter med den.
Det jag vill visa är att det finns fler än Volvo & Saab som har det tufft.

Momssänkningar och lägre arbetsgivaravgifter kan hjälpa oss företagare och kommuner att behålla personal. Och sådana lösningar är rättvisa då det gäller alla och inte några enskilda företag.

Men sänkningar av de saker som jag nämnt är också Sossarna emot! Och de har heller inga egna förslag på hur de vill komma ur krisen utan de gnäller bara!

Är det inte lite konstigt att Sossarna går ut och vill stödja några få företag när det är hur många som helst som är drabbade? Låter inte som socialism i mina öron, utan det låter som en kortsiktig och mycket dum Vänsterpopulism !

/Sunken

4 kommentarer

  1. Kålsupare

    ”Och de har heller inga egna förslag på hur de vill komma ur krisen utan de gnäller bara!”
    Skrattar så tårarna rinner – det är ju som klippt och skuret från moderaternas taktik i Vindeln. När det blåser kring ekonomin och det är dags att lägga en budget – då gnäller de hejvilt och lägger inga egna förslag. Bäst att vi ber på våra knän att få tillhöra Umeå….

  2. Isak

    Du säger att du är stolt över din
    regering. Men det är ju dom som
    kan sänka momsen och arbetsgiv-
    aravgiften, så att din far kan åter-
    anställa dom han sagt upp. Du öser din galla över socialdemo-
    kraterna. Men i konungariket
    Sverige så är det Alliansen som
    bestämmer sen två år tillbaka.
    Sen glömde du att svara på in-
    lägget om Kullerbyttan i Vännäs
    där inte Alliansen bestämmer.
    ”Frågan var om du hade varit
    emot och om du hade reserve-
    rat dig emot beslutet. Hade det
    inte blivit några nya lokaler då”?

  3. Robert

    Och de som lägger ramar som ger ett minus på 2,5 miljoner som sossarna i vindeln vad säger man om dessa???

  4. Gnällfällan

    Robert Ärkekonservatorn himself. Det är just det – kom med ett eget förslag som är bättre! Du har fallit gnällfällan! Y’ve been gnälled!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.