Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Saab 9-3X

Teknik 360Nu håller vi tummarna att denna modell kommer att slå.


Info från Saabs hemsida


Artikel från teknik 360

/Sunken

3 kommentarer

  1. Lisbet - bloggen bredvid

    Jag vet inte men jag har så enormt svårt att förstå hur man kan köpa en NY bil för en massa pengar när den sunker så drastiskt i pris.

    Det finns ju så många begagnade för bättre pris så man kan göra nått vettigt och roligt med pengarna.

    Fast Saab för lite upprättelse – går som en gud. De gamla fick man byta topppackning på då och då.

  2. Paul

    Läste ett nummer av AutoMotorsport
    och där konstaterade man att de lite lyxigare bilarna BMW MB och AUDI föll med dryga 100tkr första året och en milkostnad på dryga 100 kr
    Då är det lite dyrt när en resa till Umeå från Vindeln går på över 1000kr och skulle man flyga vidare till Stockholm kostar det 800:- tor.

  3. Christoffer

    Jag förstår inte vitsen med att satsa på SUV:ar/halv-SUV:ar i en tid som denna. Visst, känner man att man har ett grymt stort behov av en penisförlängare så är det väl bara att skaffa en.
    Men i ärlighetens namn, bor vi så tragiskt till att vi behöver större och större bränsleslukande bilar som är gjorda för att ta oss till månen?

    Man kan motivera köpen med att bilarna är säkra, men det är rent skitsnack. Vem är bilen säker för? Den som kör så klart. Övriga som färdas på och kring vägarna blir bara ett paket på intensiven när man blir påkörd.
    Säkerheten handlar bara om att sitta i en stor bil och skydda sig mot allt och alla som är mindre. Och det är precis den sortens säkerhet man talar om i SUV-världen.
    Men om ALLA skaffade mindre bilar så skulle de stora bilarna bara anses vara en trafikfara.

    Varför kunde ett företag som Toyota tackla sig fram i den stora världen och börja konkurrera med de stora amerikanska företagen som har haft ett sekel på sig att komma någon vart? Kan det vara på grund av Toyota Land Cruise? Nej, givetvis inte. I Japan har man lyckats ta fram små, enkla men ändå säkra bilar till ett rimligt pris.
    Detta är något varken Volvo eller Saab duger till idag. Och vart har det lett företagen?

    Vi har tillräckligt med miljöproblem och ekonomiska problem i världen. Varför i hela fridens dagar ska man då stötta bilfabrikat som satsar på idioti i form av penisförlängare?
    Behovet av dessa bilar existerar inte i en asfalterad värld som vi lever i.
    Nej, lägg ner skiten och börja satsa på något mer praktiskt och miljövänligt.

    Till och med George Bush hade börjat lite smått att förstå att oljeproduktionens tid är över innan han fick lämna posten som president.
    Då är det väl bara västerländska bilföretag kvar som måste inse vilken problematisk värld vi lever i.

    Jag brukar i de flesta fallen försvara bilismen i diverse diskussioner men när det kommer till stora bilar som enbart fyller en funktion att mätta det egna egot så får även jag mycket svårt att ens försöka försvara bilarna.
    Jag har därmed heller aldrig sagt att jag är guds bästa barn när det handlar om bilar. Men det kommer aldrig falla mig in att skaffa en bil som kostar en halv miljon, slukar soppa som en gammal jänkare och ska försöka efterlikna något terränggånde fordon man kan hitta i skogen under en militärövning samtidigt som fordonets design ska likna något man kan hitta på orten Maranello och sciencefictionkanalen.

    (Kände för att skriva av mig lite)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.