Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Goda förutsättningar inför 2010

Stödet för moderaterna har ökat och vi ligger nu över valresultatet i samtliga institut. Att detta sker i ett läge när frågor om ekonomi, jobb och ansvarstagande är helt avgörande för Sverige och väljarna är kul.

Sverige står inför betydande ekonomiska utmaningar de kommande åren och mycket talar för att dessa frågor blir avgörande för väljarna i valet 2010.

Vi vet att ekonomi och sysselsättning är de frågor som väljarna tycker är viktigast!

Opinionsinstitutet Skop frågade svenska väljare om vilket förtroende de har för partierna i dessa frågor. När det gäller Sveriges ekonomi anser 52 procent av väljarna att moderaterna har bäst politik. Motsvarande stöd för socialdemokraterna är 34 procent.

När frågan ställs direkt om vilket parti som har bäst idéer för att hantera finanskrisen anger 58 procent moderaterna och endast 32 procent socialdemokraterna.

/Sunken

2 kommentarer

  1. Christoffer

    Ärligt talat så ger jag inte mycket för dessa så kallade ”opinionsundersökningar”.
    Hur kan man få ut så olika resultat när man undersöker vad befolkningen står för? Sentio säger A, Demoskop säger B, SIFO, säger C, TEMO säger D och så vidare. Det är bara att söka sig till det företag som tagit fram det resultat man vill ha och sedan publicerar man det som fakta om vad hela befolkningen står för.
    I slutändan spelar det dock ingen roll vad dessa undersökningar säger då det är resultatet efter omröstningen som gäller.

    I vilket fall som helst så är jag nöjd om det parti (idag verkar man inte ens kunna leda ett land som ensamt parti utan man måste alliera sig med femtiotolv andra för att kunna vinna) som vinner klarar av att göra något åt problemen vi har idag, oavsett vad det gäller, och inte bara stirra sig blind på sina egna värderingar (t.ex lösa alla ekonomiska problem med skattesänkningar eller sociala problem med bidrag).

    Varför inte se över gamla socialdemokratiska dumheter som kom till under storindustrins tid som idag bara garanterar jobb till de som har ett jobb, det vill säga trygghetslagarna? Dessa är ett problem för invandrare, ungdomar och andra svaga grupper i samhället.
    Detta hade varit EN intressant utvecklingsfråga enligt mig som är relativt viktig i en tid som nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.