Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Motorbana!

NÅN I VMSFolkrace start!

Nu händer det grejer!
Näringslivsutskottet hade möte igår. (Måndag)
De bestämde sig för att köra vidare med den tänkta motorbanan nere på Degerön och det med full fart. Med andra ord så kanske det blir en bana inom en snar framtid.
Frågan ska först upp till KS för beredning innan man kan trycka på startknappen.
Problemet har varit att det suttit i gammal hederlig byråkrati, men nu kanske det lossnar. Om kommunen hjälper klubbarna som vill hålla på med tillstånd mm. Så garanterar jag att klubbarna fixar byggnationerna.

Får nu hoppas att alla politiska partier inser vikten i att ha en motorbana. I första hand är det för att ungdomen och de äldre motorintresserade får någonstans att hålla till.

Mitt förslag om att bygga anläggningen uppe på Buberget ligger kvar. Men jag hoppas och tror att det ska bli ett bygge på Degeröns plantskola istället.

Det som jag hoppas på där uppe nu, är att backrace med snöskoter skall gå att genomföra utan att det blir allt för stora problem.

Även endurobanan som är färdigplanerad hoppas jag på, åtminstone för träningar och övriga klubb arrangemang. Där är det Umeå Enduroklubb som håller i trådarna, och det är bra för de har mycket bra kunskap om Enduroverksamheten.

Mer info kommer framöver.

Roligt att i dessa dystra tider kommunen vill satsa på ungdomen det är ett bra tecken. För får vi dom att sysselsätta sig med nånting på fritiden så är nog möjligheterna stora att dom stannar i kommunen. Pendling eller arbete på orten vem vet!

Just motorintresset är mycket stort i vår kommun.

Hoppas att de i första hand får till en folkracebana och en endurobana. Men inga politiska beslut är tagna ännu. Men jag tror och hoppas att det finns en majoritet för ett bygge nere i Degerön.

Den som lever får se!

/ Sunken

Relaterade länkar:
Vindelns motorsällskap

Umeå Enduroklubb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.