Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Anstalt i Hällnäs!

Hanna ErikssonSanatorie byggnaden i Hällnäs

Har tidigare nämnt att jag för ett drygt år sen lämnade in en motion till kommunfullmäktige som gick ut på, att utreda om det skulle finnas möjlighet att göra om anläggningen till en anstalt.

Dåvarande kommunchef frågade kriminalvården och svaret han fick var att de inte hade några pengar. Detta redovisade han också tillbaka till Näringslivsutskottet. Men detta svar tycker jag och min partigrupp inte dög. Jag skickade på uppdrag av min partigrupp ett mail till vår nye Riksdagsledamot Ulf Grape som skulle vidarebefordra det till berörd myndighet.

Nu har det tydligen börjat röra på sig ner i storstan, för både radion och Vk har hört av sig efter att dom fått nys om brevet via en pressrelease från riksdagen. Får hoppas på det bästa men det är bara att avvakta.

Hur som helst måste vi försöka att få till ett bra alternativ för en fortsatt överlevnad för sanatoriet i Hällnäs. Och jag tror att om staten går in och bygger en anstalt kommer det att innebära arbetstillfällen och en bra miljö för de som kommer att sitta innanför lås och bom blir det garanterat.

Körde förbi Kumlaanstalten för några år sedan och såg hur fruktansvärt tråkigt det såg ut där. Det var då mina tankar om sanatoriet dök upp.

Länk till motionen

/ Sunken

4 kommentarer

  1. Anonym.

    Hur mycket skulle detta inte kosta för Vindelns kommun som ligger back så mycket? Avsluta först och påbörja sen. Vill vindelns kommun ha en anstalt? En folkomröstning skulle vara bra.

  2. Sunken

    Det är staten som driver anstalterna. Inte kommunen!
    Så med andra ord kostar det inget för kommunen det ger mer arbetstillfällen, och mer arbetstillfällen innebär mera skatt till kommunen.

    Kanske den nedåtgående spiralen vi är i nu skulle brytas och vår kommun skulle kunna komma på fötter igen.

    Kräver kommunborna en folkomröstninng så är inte jag emot det!

  3. Sunken

    Bra Louise! Vi får se om det går vägen! Men vi ska nog inte ha alldeles för höga förhoppningar. Att det skulle vara möjligt det är jag övertygad om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.