Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Babbel för majoriteten!

Har fått en del kommentarer om att jag inte ännu kommit mig upp i talarstolen på Kommunfullmäktige.
Måste nämna att ännu har jag inte kommit igång med att tala inför stora församlingar så bra. Jag blir helt enkelt ganska nervös! jag litar på mina partikamrater ännu.

Men kan också nämna att varför ska jag stå och babbla för majoriteten när dom bara sitter och hån ler och pillar sig i naveln? Maktfullkomliga som dom är!

Vi brukar i snitt ha ca 3-4st åhörare resten tjänstemän på KF så att stå där och prata ger lite tycker jag. Debatten tycker jag förs mycket lättare på bloggen där folk kan läsa och kommentera som dom vill, utan att stå och lyssna på massa dravel om sånt som inte intresserar dom ett dugg. Här kan dom välja om dom vill läsa eller inte och slipper bli avbruten av Kf ordföranden om man säger sånt som inte passar henne.

Min egen far har suttit med i politiken i ca 20år och under den tiden har han upplevt flera ledamöter som aldrig varit upp och talat. Jag blev ordinare ledamot i Kf Juni 2008 . Så nog hinner jag lära mig hur det ska gå till att gå upp i talarstolen. Hittar ni nåt mer ni kan hacka på så att jag vet vad jag kan förbättra så får ni gärna lämna mer kommentarer.

Välkommen till IT-Åldern!!

6 kommentarer

  1. xyz

    Mikael verkar inte ha förstått att beslut i Vindeln fattas i fullmäktige och inte på nätet.

    ’Snacka går ju men snacka så det går det går inte’

    Citat ämnat för Mikael?

  2. Kalle

    Ärenden som tas upp fattas på fullmäktige! Saker som kommer att tas upp kan mycket väl debatteras på nätet! Fortsätt ni me er skyddade verkstad!

  3. Jocke H

    Micke, det är inga problem att prata inför folk, det är bara jobbigt första 30-40 gångerna……………. 😉
    Nä, allvarligt talat så är det lite nervöst första gångerna men det går snabbt över.
    Vet man vad man talar om och står för det man säger så är det inga problem.
    Så lycka till!

  4. Klingen

    Jag som trodde att när man i politiska församlingar satt i opposition skulle lägga motioner, ställa interpellationer och enkla frågor. Att det var så man bedrev oppositionspolitiok. Att man i fullmäktige faktist försökte driva igenom saker och inte bara satt och lyssnade och sa nej. Att man, framförallt som politiker i mindre kommuner, försökte jobba för kommunens bästa oavsett…det gör man inte om man sitter tyst, inte vågar motionera, interpelera och ställa enkla frågor, för att man är rädd att försvara dem oralt inför en liten församling. Då måste det nog finnas de som är bättre lämpade politiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.