Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

MAJORITETENS STORE RIDDARE!!!!

Ser ut som vår chefsekonom tappat fattningen! Tydligen har jag inte bara trampat han på tårna jag måste ha knäckt fotbladet på karln.
Nu hoppar han på mig och mitt parti rejält. Men det får stå för honom vill han bete sig som han gör nu låt han göra det.

Skulle inte ha nåt emot det han skriver om han varit politiker.

Chefsekonomen skriver: Han är ung och entusiastisk. Vill väl visa framfötterna. Men nu tror jag han håller på att snava på sina egna. Men finns det inga erfarna politiker i (m) som kan visa vägen?.?

Varför ska dom äldre politikerna visa vägen hela tiden jag har faktiskt egna tankar, viljor och motiveringar som jag står för. Är det så att chefsekonomen endast vill ha gamla gubbar och gummor vid sin sida? Tråkigt i så fall! Jag måste uppmana de få yngre politikerna i Vindeln att nästa gång vi träffar chefsekonomen så måste vi förmodligen ta av hatten och buga om han ska respektera oss!

Enda tipset jag ger till honom är att gå med i ett parti och satsa på politiken för det ser ut som han har takterna! Men frågan är om det finns nån äldre i detta parti som han kan ta lärdom av?

Men det finns en hake karln bor inte i kommunen så han får med andra ord flytta hit om han vill hålla på med politiken. Men jag får väl passa på att skicka en hälsning till min partikollega Jan Nilsson i Vännäs att hålla ögonen öppna för snart kanske chefsekonomen från vindeln äntrar politikerscenen.

Men men jag kallade Dan centerns lille riddare i en tidigare blogg så nu får jag väl kalla chefsekonomen MAJORITETENS STORE RIDDARE!!!!

Ps: Kan han verkligen blivit så arg för att jag som moderat håller med facket? Eller är det så att han tycker att jag trampar på ett revir som han pinkat in? Ingen aning !

Men personligen vill jag inte bråka mer med en tjänsteman och jag bad om ursäkt som han bad om. Men jag har inte tänkt be om detsamma, jag har den roll jag har och får nog vänja mig vid lite smisk i mellan åt.

/ Sunken

9 kommentarer

  1. Vindelbo

    som tjänsteman kan man inte ge sig in och välja sida i politiken det är helt oacceptabelt och han bör sluta i morgon

  2. Per-Ola Moström chefsekonom Vindelns kommun

    Signaturen Vindelbo tycker tydligen att tjänstemän inte har rätt att yttra sig!

    Vad jag gör på fritiden angår ingen så länge som vi har yttrandefrihet i Sverige! Det är märkligt att det finns människor som inte försvarar våra yttrandefriheter i Sverige! Antyder till och med om avsked!

    Jag har för avsikt att granska budgetprocessen i kommunen och tycker att det är min skyldighet att informera allmänheten om detta!

    JAG ÄR NÄMLIGEN DEN ENDA PERSON SOM SITTIT OCH LYSSNAT PÅ FULLMÄKTIGE SEDAN 2002 NÄR DET GÄLLER BUDGET OCH BOKSLUTSDISKUSSIONERNA!!!
    Ibland har jag varit enda åhörare i KF!

    Så håll tillgodo! Det var bara några veckor sedan som Paul Redstig uppmanade mig att bli mer aktiv på vk-bloggen!

    Jag stöder inget parti i Vindeln (och är inte ansluten till något parti) utan har för avsikt att skriva utifrån en objektiv synpunkt. Mikaels antydningar att jag går andras ärenden är bara ”bullshit”. Jag kommer i stort sett bara att citera protokoll som ligger på nätet ooch dra vissa slutsatser därav i förhållande till ett mål om ”god ekonomisk hushållning”.

  3. Lena

    Jag förstår att du vill försvara dig! Som det ser ut med ekonomin i Vindeln i dag skulle inte jag heller vara stolt om jag var du! Du är ju trots den som är ytterst ansvarig för ekonomin! Men att du springer majoritetens ärenden ser väl alla! Skulle också göra det ! Det är ju trots allt arbetsgivaren.

  4. Per-Ola Moström chefsekonom Vindelns kommun

    Du antyder att en anställd utan rätt att fatta några budgetbeslut skulle vara ”ytterst ansvarig för ekonomin”.

    De som har ansvar är nämnderna och Kommunstyrelsen!

    Arbetsgivare i kommunen är kommunstyrelsen!!!!

    En tjänsteman har inget budgetansvar för kommunens totala ekonomi!
    Fråga revisorerna!

    Jag är stolt över att jag varit tydlig för politikerna vad som måste göras för att nå ”god ekonomisk hushållning”! Det är min roll!

  5. Golfbollen

    Men tydligen har du inte varit tydlig nog för majoriteten har du inte övertygat. Har du inte andra uppdrag som går så där också?

  6. Orolig åldring

    Det är klart att politiken har det yttersta ansvaret.
    Genom att anställa kompetent personal.
    Och har politiken anställt en ej så kompetent ekonomichef så är dom ansvariga för det.
    Men om denne chef missköter kommunens pengar så kommer denne nog få stå till svars för detta på fler sätt än att han får sluta.
    Och har denne chef gett politiken så dåliga underlag till beslut att det uppstår miljonunderskott kan detta knappast ses som ett bra arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.