Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Politiker förakt!

Nu när nästan alla innevånare i Vindelns kommun börjat förstå hur illa Majoriteten behandlat vår ekonomi så måste hela verksamheten genomlysas.

Så nu måste även vi politiker dra vårt strå till stacken tycker jag.

Till att börja med kan vi ju börja med att ta bort ett halvt kommunalråd. Med andra ord så kan majoriteten dela på en tjänst.

I och med att Ewa Maj har mycket externa uppdrag så kan Karin täcka upp den tid hon är ute och flänger i Europa. Dessa uppdrag tycker jag Ewa Majs egna parti kan betala.
Nu i kris tider så anser jag och många med mig att det är kommunens ekonomi som kommunalråden ska se till i första hand. Dom externa uppdragen dom har ger vår kommun i princip ingenting tillbaka så dessa kan ned prioriteras mycket hårt.

Sen tycker jag att vi ska se över om miljö och bygg kan läggas direkt under kommunstyrelsen istället. Då ordförande i Miljö och Bygg även sitter i Ks så är kunnandet fortfarande kvar även om dom skulle ta över.

Vidare tycker jag även att näringslivsutskottet också skall hamna under kommun styrelsen. Om vi gör detta så sparas arvoden in på 11ledamöter + ersättare. Ingen jättebesparing men som man brukar säga många bäckar små. Det kommer att innebära lite mera tid för dom som sitter i Ks men en besparing blir det i alla fall.

Få se om majoriteten har mod nog att kunna ta tag i dessa frågor.

Ni i majoriteten får mer än gärna ta dessa förslag och göra dom till verklighet, men jag förstår att det blir jobbigt när det är vi som kommer med det.

/ Sunken

7 kommentarer

  1. vindelbo

    Alla förslag som drabbar politiker eller tjänstemän ska man nog inte räkna med men kan man ta bort 15 tjänster från ålderdomshem går det lätt

  2. Berit

    Vem var det som beslutade att vi skulle ha två kommunalråd i Vindeln? Om ni gör som du vill blir det över en halvtidstjänst som man kan ge till äldreomsorgen. Det ommunalråd som förlorar halvtiden kan ju ta samma halvtid inom omsorgen. PS. Fortsätt så här sunken!!!

  3. Inte sosse

    Det beslutet ligger Tomas Lundmark bakom, han krävde att så skulle det vara. Det var aldrig ens på tal att dom skulle dela på det, just det tycker jag är helt fel.

  4. Anna

    Pratar du lika högt och tydligt i fullmäktige eller på andra möten om dina förslag, eller är det bara på bloggen du törs ”tala ut”?

  5. Åhörare en gång

    Inget kan få tyst på Mikael det vet de som känner killen sen kan man ju förstå om det känns meningslöst stå på kommunfullmäktige och argumentera för döva.
    Vidare så är det ju så att på kommunfullmäktige räcker det ju med att man skicka en person från varje parti med fullmakt för resten då mycket få går upp säger nåt

  6. Sunken

    Som det är med det politiska klimatet i Vindeln idag så lönar sig det inte att stå på fullmäktige eller andra möten och framföra sin åsikt. Detta pågrund av att majoriteten utför en såkallad total ignorans mot våra förslag. Dom lyssnar det vet vi för ofta så kommer förslagen tillbaka men då i deras författning. Därför lyfter jag aldrig fram förslag om jag inte motionerar om dem eller som nu lyfter fram dom i bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.