Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Kommunistiskt tänkande!

I Vindelbladet (lokalt) annonserar Centern om att starta intressegrupper för att diskutera hur man ska utveckla kommunen. ’Dom kallar det vision 2020’

Problemet är att det kan bli svårt att diskutera bort att vi saknar pengar för att kunna göra några offensiva satsningar alls när det ser ut som det gör med vår kommuns ekonomi.

Det troliga är nog att flera skolor kommer att behövas läggas ner för att nå ett resultat med 2% på sista raden.
Vilka skolor pratar jag då om? Tvärålund, Hällnäs, Granö och Åmsele lär ligga pyrt till.

Att minska på äldreomsorgen är nog svårare då man där redan är nära gränsen med enkel bemanning många gånger där det behövs fler för klara de tunga lyften.

Reportage om Vindelns ekonomi i gårdagens Västerbottensnytt.

Moderaterna har lagt en skrivelse om utredning av sammanslagning med Umeå.
Vi har skickat ett mail och undrar vad som händer i frågan får vi detta svar !
’ Hej
Frågan är under beredning av tjänstemän och kommer att tas upp när den är färdigberedd. Har av förklariga skäl varit en hel del annat också för våra tjänstemän senaste tiden. Budgetarbete är en .
Mvh Ewa-May K
(Hon vill inte vara med på bild så vi får klara oss utan)

Antagligen kommer denna fråga beredas under lång tid då det inte finns något intresse från majoriteten att ta tag i några frågor överhuvudtaget och de förslag som kommit från oppositionen avslås eller förhalas i beredning under obestämd tid.

Denna fråga bör ju även beredas av någon som ej berörs av förändringen varför den bör göras av en oberoende utredare.

När andra kommuner med mindre underskott inför investerings anställnings och övertidsstopp så renoverar man i Vindeln simhallen och köper ny lastbil som om det finns hur mycket medel som helst.

Vi moderater tror starkt på Vindeln. Endast politiska ledningen och administrationen behöver anpassas för medborgarnas bästa den nuvarande politiska styrningen har total idétorka vilket nu tydligt syns på annonseringen.

Personligen hoppas jag på en sak Centern ska förändra i sitt parti i Vindeln. Det är att gå från deras lite kommunistiska tänkande till att bli ett mer borgerligt parti.

Jag håller tummarna!

Och vill även upplysa mina läsare ytterligare en gång om att: Finns inte pengarna så kan man inte satsa, enkel mattematik i mitt sätt att tänka.

/ Sunken

6 kommentarer

  1. En som undrar?

    ….och sen kommer du med exakt samma text????? Vem har ni som skriver åt er? Vore ju roligare om ni hade olika texter eller är det idé torka?

  2. En som undrar en hel del..

    Tycker det är bra att Centern i vindeln engagerar folket.

    Däremot fattar jag inte hur du kan anklaga centern att vara kommunister. Du är ju själv moderat och ditt parti styr landet i allians med bl.a centern.

    Du skickar konstiga signaler. Centern är väl ett parti som är betydligt närmre Moderaterna i ideologi än kommunism.

    Man blir osäker när du går ut med detta budskap. Är du moderat eller inte?

  3. Har undrat klart

    Centern i Vindeln är inte alls likt Centern som sitter i regeringen. Dom är i mot alternativa driftsformer i kommunen men för dom på regerings nivå. Dom är emot vårdnadsbidraget i kommunen men för det på regerings nivå. Hur ska dom ha det? Antigen är man ett borgerligt parti eller så tillhör man vänstern. Och det är tydligen det sistnämnda dom har valt och min röst lär dom aldrig få i det kommunala valet i alla fall! Har hört att de få saker dom lyckats få ut på alternativa driftsformer så är det i grunden Moderaternas förslag.

  4. Sunken

    Klart att jag är Moderat. Men upplysnings vis så styr inte Center tillsammans med oss utan med sossarna. Det är det som är skillanden mellan vårt kommunala styre och regeringen.

  5. Tjoho

    Hade det varit så att det parti som hade flest röster fick styra och att det var förbjudet att ”alliera” sig skulle det vart sossarna som styrde på de kommun och sverige.

    Men nu är det så att man kan ”alliera” sig och på så vis komma i majoritet. Detta ser vi på regeringsnivå och på kommun nivå.

    Varför centern inte går i hop med moderaterna kan ju bero på att deras politik är så skrämmande dåligt, samt att de inte tar ansvar för helheten.

    Man kan ju hoppas att grundideologierna finns kvar i samtliga partier i Vindeln, men jag är rätt övertygad om att det görs många avsteg.

    T.ex så tycker jag inte sossarna i Vindeln driver en politk i rikitg sosseanda. Socialdemokraterna är ett arbetarparti, för arbetar, men kolla hur många arbetar det finns på listan? Inte många.

    Tycker inte moderaterna eller centern i Vindeln bedriver någon direkt regeringspolitik.

    Och det är ganska bra att det är så. Hade moderater och centerpartister drivit samma politik som på regeringsnivå hade man ju blitt mörkrädd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.