Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Andra dagen.

SunkenLisa och en något sur Oskar brevid min älg

Fick börja gå förmiddags passet. Det är kanon att börja gå på morgonen då mycket dofter finns kvar i skogen och det är bra temperatur. Mitt på dagen både på Lördag och Söndag var det för varmt för hundarna, dom blev slut ganska fort.

Hur som helst hade gått ca en halvtimma då jag hörde Jibb skalla till. Upptag och fast stånd efter ett par minuter. Väntade ca 20minuter innan jag började gå fram till ståndet.
Tog ganska lång tid för mig att komma nära och när jag var ca 50m bort så gick det lös. Det berodde mest troligt på att det hade kommit på en av passarnas spår. Blev ett snabbt sken på nån km men som tur var Jibb mycket ivrig och hakade på och lyckades få fast älgen igen.

Men nu gick älgen sakta hela tiden (gångstånd). Mitt enda val var att lägga benen på ryggen och försöka runda på nåt vis. Jag sprang ner på en väg och där stod Rolf som gått med hund på detta område längre än jag levat. Han visste exat var älgen var på väg.
Han sa åt mig att snabba mig ner på myren som låg en bit bortför för att sedan löpa efter den och eventuellt kunna genskjuta älgen.

Jag började bli rejält mör i kroppen så fort gick det inte för mig, när jag kom ner på myren satt min farbror (gugge) där på pass. Han gick med mig ett par hundra meter och ställde sig på nytt och passade på myren. Jag började smyga på igen och lyckades komma riktigt nära.

I en liten dunge med stortall och mycket med unggran stod älgen. Min första tanke var att det var björn för jag såg hunden jobba men jag såg ingen älg för allt granris, dessutom så lät djuret lite konstigt tyckte jag, men tillslut såg jag huvudet, puu han jag tänka (björnfrossa som jag har)det är en älg. Han tog ytterligare några steg jag la an siktade och sköt. När skottet tog kastade älgen runt och sprang ca 15meter för att sen lägga sig ner och vika in årorna. Så med andra ord jag fick skjuta en älg en 10taggare.

Gugge hjälpte mig med urtagning och Rolf kom med älgdragaren och hämtade älgen. På eftermiddagen så sköt Sten postbärarn Lindmark en kviga så nu har vi skjutit 4vuxna.

I dag har jag jobbat men i morron är det jakt igen.

Till ni som ej provat på detta men har funderat på det. Sluta funderar och kom er ut och prova på, det är det mest spännande och roliga man kan hålla på med tycker jag i alla fall.

/ Sunken

8 kommentarer

  1. Sunken

    Tar jag mig i mål är jag nöjd. Med tanke på att jag inte åkt skidor på 17år och har en kondition som är kass så bör jag vara glad över att just ta mig i mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.