Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

LO likt vår egen majoritet !

I en rapport från LO kritiseras regeringens inkomstskattesänkningar. LO menar att jobbskatteavdraget ger för magert resultat och kostar för mycket. Man menar vidare att det inte är tillräckligt effektivt för att hjälpa de som befinner sig längst från arbetsmarknaden.

I rapporten kommer emellertid LO också fram till att regeringens politik ger
70 000 – 100 000 nya jobb. Det är en beräkning som stämmer väl överens med andra som gjorts, bl a av Konjunkturinstitutet och Finanspolitiska rådet.

Trots detta tar LO tydligt avstånd från jobbskatteavdraget, utan att presentera några egna förslag för fler jobb. Vad LO egentligen vill, förutom att satsa ännu mer pengar på kompetensutbildning för arbetslösa, är oklart.

Konstigt kan man tycka!
Kan det vara så att LO likt vår egen majoritet här i Vindeln också saknar nya idéer? Eller kan det vara så att just jobbskatteavdraget är så bra, att dom i ren prestige är emot det?

* Jobbskatteavdraget gör att det lönar sig mer att arbeta och gör att hushållen får mer i plånboken efter skatt.

* Jobbskatteavdraget är utformat för att främst gynna dem med låga inkomster. Tre fjärdedelar av jobbskatteavdraget går till låg- och medelinkomsttagare.

* När det lönar sig bättre att arbeta blir det fler i arbete och minskat utanförskap. Arbete innebär ökad välfärd och trygghet för den enskilde, men också för samhället som helhet. När det är fler som arbetar tryggar vi vår framtida välfärd (skolan, sjukvården och omsorgen).

* Med fler i arbete minskar inkomstskillnaderna. Jobbskatteavdraget är därför en rättvisereform.

* När individer och familjer får mer kvar i plånboken efter skatt ökar självständigheten och möjligheterna att utforma sitt eget liv. Jobbskatteavdraget är därför också en frihetsreform.

/ Sunken

Relaterad länk: Vem berörs

3 kommentarer

  1. LO mannen

    ..när en moderat pratar om LO. Vet du vad LO är? Jobbavdraget är ju bra för dom som har jobb, men ska en sjuk människa verkligen måsta jobba? Läser ofta om partipiskan från ert håll. Vilken piska använder moderaterna på dom sjuka i Sverige? Står du själv bakom alla försämringar i sjukförsäkringen? Sen undrar jag vad gäller jobbavdraget. För att göra detta lätt att förstår så säger vi att min lön är 100:- i månaden och Reinfeldt har 1000:- i månaden. Om man då sänker skatten med 1 % så får jag 1:- extra över i månaden medan Reinfeldt får 10:- över per månad. Kan man då verkligen påstå att det främst gynnar dem med låga inkomster?

  2. Anders S

    LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin tjänar nästan en halv miljon kronor årligen enbart på styrelseuppdrag. Det är dubbelt så mycket som en normal årslön för en LO-arbetare. Till det kommer 680 000 kronor i fast lön. Totalt har LO-ordföranden över 1,1 miljoner kronor i årsinkomst.
    vad ska man säga fackpamparna har det inte så dåligt dom heller kom inte och snacka skit många fler har fått jobb med nya regeringen än på länge men facket bara skor sig på medlemmarnas bekostnad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.