Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Nu tar jag paus!

Angående simhallen! Vi vill först utreda vad vårt förslag skulle komma att kosta, sen när den är klar får vi ta ställning om hur vi ska göra. Det är det utredningar är till för! Men att jag tror på ett nybygge istället för en renovering så är det bara. Nu tar jag paus från simhalls diskussionen och hoppas att Dan får igenom sitt förslag att stoppa renoveringen.

Blir något less och besviken på folk som går och tror att Vindeln skall utvecklas om vi springer i samma dike hela tiden!
Vi måste prova nya grepp för att komma oss ur denna kris. Majoritetens enda medicin är att spara på omsorgen med följd att folk redan börjat säga upp sig.
Dan Oskarsson ( S ) verkar vara den enda i majoriteten som inser att vi inte kan spara mer på omsorgen, och jag högaktar honom för det. Roligt med en ur majoriteten som kan säga vad han tycker.

Men jag varnar dig Dan! Kan finnas risk att det slutar med att du praoar med att plocka kottar, eller sätter upp tält över ett träd åt ’professor’ Lundmark eller kanske du får prova på att mocka skit hos Christer Lundgren istället för att hålla på med politik.

Har personligen inte råkat ut för min partipiska ännu men jag hoppas och tror att den piskan lyser med sin frånvaro i vårt parti.

Sen att det ser ut som det gör med vår kommuns ekonomi är ingen annan än just majoritetens fel.

Är man emot nästan allt som har att göra med alternativa driftsformer får man aldrig veta om detta kanske skulle kunna vara ett alternativ för att kunna driva en del av vår verksamhet billigare.
Just att prova alternativa driftsformer har vi tryckt på länge, vi har fått lite gehör men det finns mycket mer i vår verksamhet vi skulle kunna prova att driva i kooperativ eller privat form.
Det finns kanske de som jobbar inom de olika verksamheterna som skulle vilja driva i privata former, i personalkooperativ eller på andra sätt. Det gäller att ta vara på personalens initiativkraft, entreprenörskap och framför allt kunskap. Att ge personalen möjlighet att vidareutveckla sig och att ta ett ökat ansvar med större frihet som utbyte. Detta kan öka motivationen och öka arbetsglädjen tror jag

Nu har jag några direkta frågor till Dan Oskarsson (S)
Vad är din medicin på att få vår kommun på fötter igen förutom att höja skatten?
Ser ut som du inte har ditt partis stöd när det gäller skattehöjningar så du måste ju ha nån annan plan eller hur?
Tycker du att vi ska försöka få de äldre att bo hemma så länge som möjligt, trots svåra handikapp?
Tycker du att vi ska erbjuda dem en plats inom omsorgen när dom själva vill det?
Tycker du att det är rätt att vårdpersonalen eventuellt ska få jobba varannan helg?
Efterklokhet är inte bra men att kompromissa istället för att alltid vissa sin makt kan ju vara ett steg i rätt riktning för vår kommuns överlevnad eller hur?

/ Sunken

Relaterade länkar:

Kottar

Koskit

4 kommentarer

  1. undersköterska på Älvbacken

    Om ni har frågorom hur det fungerar med att lägga ut olika verksamheter på entrepenad,hör av Er till Älvbacken, där vi håller på att gro in i skit sedan städningen ble privatiserad

  2. -)-(

    Då är det upphandlingen det är fel på! Inte dom som städar. Det är majoriteten som bestämt hur upphandlingen ska se ut så det måste med andra ord vara deras fel!

  3. Mikael Sundling

    Det är det som är vitsen! Att skriva om det man tycker är intressant ,irriterande, roligt och kontroversiellt tycker jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.