Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Simhallen update 2 !!

Vi skattebetalare i Vindelns kommun kommer att inse att vi kastat pengarna i sjön när det gäller att renovera den gamla hallen. Men nu är det så här majoriteten vill ha det och jag-vi kan inget annat göra än att beklaga ’ert’ beslut.

Andreas Eriksson (kommunals ordförande)stör sig rätt ofta på att vi inte kan presentera ett förslag till hur vi ska få pengar till ett eventuellt nybygge. Vi kan inte presentera nåt förslag till finansiering när vi inte vet vad ett nybygge som vi vill ha det kommer att kosta.

För som jag tidigare sagt så är det majoritetens förslag till nybygge som presenterats. Och enligt deras utredning kommer deras förslag att kosta 57,5miljoner att bygga.
Vi ville ge Vibo i uppdrag att göra en ny utredning men där körde ni i majoriteten över oss rejält!

Sen om det mot förmodan skulle bli så att ett nybygge skulle bli av så anser jag att vi måste helt enkelt låna pengarna till detta när ekonomin ljusnar vill säga.

Vi måste satsa för fortsatt överlevnad!
Om vi vill ha positiva befolkningssiffror är det just satsa vi måste göra och inget annat.

Nu monterar ni i majoriteten sakta men säkert ner vår äldreomsorg, fritidsutbud mm.
Tur att vi fortfarande kan erbjuda en bra skola men jag är rädd att snart kommer osthyveln dit också. Tycker att det är bra att vi tillsammans med majoriteten tog beslutet om att bygga det nya hyreshuset.
Men vi får inte glömma bort att dessa personer också ska ha nåt på fritiden att göra. Och dom blir säkert gamla nån dag och kanske behöver omsorg och då kan det ju vara roligt att veta om det finns personal som kan ta hand om dem.

/ Sunken

PS: Röd-grön röra

 

Etiketter:

11 kommentarer

  1. Magnus

    Varför så mycket snack om vad majoriteten gör på ett negativt sett.

    Om du nu ska verka politiskt och göra förändringar, vore det väl på sin plats för M att lägga förslag som majoriteten vill ha.

    Svårare än så är det väl inte?

    Prova det så kanske ni får några röster nån gång =)

  2. En som vet

    Kanske det som är bekymmret! Vad dom än lägger för förslag oavsett om det är bra eller inte ignoreras det!

  3. Magnus

    Der jag menar som är moderaternas fel är inte om förslagen är bra/dåliga när de sitter i fullmäktige.

    De måste inse att det är väljarna som fattar besluten genom politiskt val.

    Så ska man få majoritet så måste man ha en politik som är folket till gagn.

    Vilket de uppenbart inte har här i vindeln.

    De borde nog rannasaka sig själva eftersom de lyckats på riksplanet men inte här i vindeln, gudskelov =)

  4. Andreas

    Någon uppfattning om vad det kostar har ni väl eller? Tycker alltid att det är så här från eran sida. Vi ska gör det, och vi ska gör det. Men vad det kostar och vart pengarna ska komma ifrån klämmer ni aldrig ur er. Inte för att jag vill det, men om folk någonsin ska kunna tro att ni har en politik så måste ni ju kunna tala om vart alla pengar ska komma ifrån till allt ni nu vill göra. Tycker också att det är lustigt att ni är för Dans förslag om att inte renovera befintlig simhall så vi sparar pengar åt kommunen för att i nästa andetag säga att ni ska bygga en ny. Återigen, med vilka pengar? Monopolpengarna hemifrån eller??

  5. Britta A

    en politik som gynnar de egna medlemmarna menar magnus nog den politiken har sossarna nu fört och se hur ekonomin mått av den behandlingen

  6. Pernilla Andersson

    Simhallen är ju en fråga som varit på gång redan innan Älvbacken byggdes och när nybyggnadsförslaget kom var inte ekonomin i det läge den är i dag problemet är ju att renovering är totalt vansinnigt men i vindelns kommun där C+S gjort det till enherdessak att slösa bort skattepengarna kan man renovera
    man får hoppas att renoveringen stoppas för kommunens bästa

  7. Vårdbiträdet

    Ska bli intressant och se hur mycket däng Dan kommer få för detta tilltag att han inte kommer vara med på valbar plats vid nästa val är nog helt klart för såna hör politiska vildar tål nog inte partiet

  8. K.Jonsson

    Lämna nu simhallen för en stund och läs istället insändaren i dagens VK (19/8) kring de uppseendeväckande turerna när ni gemensamt, majoritet och opposition, sparkade kommunchefen på försommaren.Vi är många som är upprörda över hur detta skedde och vad det kostar kommunen. Eftersom den ”rödgröna sörjan” tiger så är det dags för er i opposition att ta ert ansvar om ni nu vill komma till makten. Så, berätta vad ni vet, upp på banan – nästa val är inte långt borta!

  9. Mikael Sundling

    Kommunalrådet ringer och vill ha en träff med Paul vårt oppositionråd och vill förklarar att dom just haft ett möte med kommunchefen och att dom = ordförandegruppen förklarat på mötet att dom ej har förtroende för hur kommunchefen leder kommunen.

    Vid detta läge är avskedandet ett fullbordat faktum och ej mycket att göra åt saken.

    Och att vi på något sätt skulle protestera kändes inte på något vis konstruktivt skulle möjligen gjort att det ytterligare höjt kostnaden för kommunen vad gäller avgångsvederlag.

    Jag kan inte säga att jag tycker att Kommunchefen gjort varken ett dåligt eller bra jobb men majoriteten var inte nöjda. Den som vill veta deras motivation måste fråga C+S politikerna.

    Reglementet för kommunchefen är ju sedan en tidigare kommunchef begränsat och han är endast chef över sig själv och ordförande i kommunledningsgruppen detta är något som bör ändras en chef måste ha befogenhet för att kunna få effektivt styre.

    Vid 2 budgetar har oppositionen föreslagit att kommunen borde gjort om organisationen och slagit samman kommunchef och näringslivschef

    Men ej fått något gehör för detta.

    Har vi gjort på vårat sätt har kommunen ej behövt betala något avgångsvederlag.

    Och för min del är jag helt övertygad om att kommunen klarar sig med en gemensam kommunchef näringslivschef och som ekonomin nu ser ut är det väl ännu tydligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.