Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Folket bestämmer själva!!!!!!!!!!!!!

Antar att det är PO MOSTRÖMTypiskt att direkt det blir tal om eventuella kommunsammanslagningar så ska sossarna genom Lennart Holmlund (den här gången) begära att det ska reformeras om det !
Anser att varje kommun själva får avgöra om man vill slå ihop sig med någon annan kommun utan att det ska behövas reformer.

Vi moderater i Vindeln har kommit fram till att vi inte kan fortsätta hålla på som majoriteten gör i Vindeln idag, utan att vi måste ta ännu mera pengar från äldreomsorgen, skolan och den frivilliga verksamheten för att få det att gå runt. Den såkallade frivilliga verksamheten, också den är ytterst nödvändig och viktig. Den frivilliga verksamheten behövs för att folket ska trivas ännu bättre i regionen! Exempel på frivilliga verksamheter: Ridhus, fritidscentrum, simhall, gräsklippning, snöröjning mm. Vi kan bara gissa vad som händer om dessa verksamheter försvinner en efter en.
Måste tillägga att där är vi inte riktigt ännu men vi är på väg dit!!

Måste även nämna att sossarna främst genom Dan Oskarsson, och den så kallade riktiga sossen hackar på oss moderater för att vi har en såkallad ge upp mentalitet.
Då måste jag påpeka för dessa personer att det är stor skillnad på att ge upp och vara drabbad av sunt bondförnuft.

Med andra ord. Kommer man till vägens ände måste man inse att det inte går att fortsätta. Eller: Man kan inte fortsätta att gasa när bensinen är slut!!
Hoppas att vi i första hand kan få tillstånd en djupgående utredning om för och nackdelar med en eventuell sammanslagning mellan Vindeln och Umeå. För att sen låta folket avgöra hur dom vill ha det. Vi politiker kommer med förslagen men det är folket som till sist ska bestämma hur vi skall göra med vår kommun i fortsättningen.

I stället för som sossarna begära en reform!!!!!!!

Med andra ord sossarna vill tydligen tvinga mindre kommuner till en sammanslagning. Just detta är ytterst allvarligt med tanke på att tvång aldrig gagnar det saboterar! Och alla ska få säga sitt i sådana här viktiga frågor.

Det man gör frivilligt blir alltid bra (tycker jag i alla fall)!!!!!!

/ Sunken

PS: Kommer i en blogg framöver presentera den senaste bokslutsprognosen

3 kommentarer

  1. Soss, sossare, sossast

    Bäste herr Mikael Sundling.
    Efter din liknelse om att köra bil utan bensin, så måste jag få fråga vart den där sjutusan
    till reservdunken ni under valrörelsen viftade med tog vägen?
    Är öckså lite förvånad över att förslaget inte gäller att Vindeln skulle lyda direkt under staten.
    Då kunde ju era gelikar i toppen av svenskt näringslivs marionetteater kunna göra en utförsäljning.
    Nej min herre ni hade ingen bensin och är nu därför ute och cyklar.

  2. Classe

    Vad gäller bensinpriset så har skatten på bensin inte blivit högre utan det är råvaran som kostar mer så där är du ute och cyklar. Men får Center med Carlgren i spetsen bestämma hur det ska se ut med bränsleskatten då kommer det att bli mycket dyrt framöver. Men som tur är finns det dom i regeringen som lyckas hålla in bromsen så inte Centern släpps helt lös. För en lös Centerpartist är som en ny utsläppt kviga på våren TOTALT OREGLERIG och GALEN!!

  3. Inte moderat

    Klockrent skrivet av ”Soss, sosse, sossast”. Ni är verkligen ute och cyklar. Då menar jag både eran regeringspolitik och kommunalpolitik.

    Det blir som vanligt, ni sitter en mandatperiod sen åker ni.

    Att ni aldrig lär er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.