Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Lögn !!!

Fick ett samtal från en av mina bästa vänner ’Fredrik Jonsson Bränna Sweden’ Egen företagare inom skogsbranschen. (JONSSONS FLIS AB)

Det första han sa när jag svarade i telefonen var. Inte f.. har väl du läst nån bok! Han pekar då på min personliga info jag angett i bloggen angående senast lästa bok. Där har jag skrivit att jag läst i cirkelns mitt av Dan Brown. Jag erkände direkt att jag inte läst boken men jag replikerade snabbt med att jag lyssnat på den som talbok. Som tur var godkände han min ursäkt direkt. Hoppas nu han orkar harva igen allt jag skrivit i bloggen, då kanske han får lite förståelse för mitt ganska förvirrande tillstånd som jag ibland har när han ringer.

När jag ibland brukar vara allmänt less på politiken och påtala för han att man kanske ska sluta med skiten brukar han säga.

-Vem ska då framföra det jag vill!

Klokt uttalande om jag tänker efter. Det är ju det vi är till för!
Att framföra folket röst!

Tycker det är lite synd att det i Vindelns kommun saknas engagemang från större delen av befolkningen. Ni kan Maila skicka brev och till och med ringa till oss som är förtroendevalda och framföra era förslag och åsikter. Förstår att många tycker politik är ointressant men det är faktiskt mycket viktigt för oss alla som bor i kommunen. Har ni funderingar hör av er så är det vår skyldighet att vara er behjälpliga.

En del av politikerna som sitter med i Vindeln tycker jag ofta sitter där för att nöta av lite tid och eventuellt få ut en del arvode. Har åtskilliga exempel på personer som sitter med i nämnder och styrelser som inte öppnat munnen under dom åren jag varit förtroendevald. Det finns till och med dom som i princip inte ens hinner sätta sig ner innan John Blund kastat sand i ögonen på dem.
Lite kul kan det vara i och för sig. För när dom drömmer som mest är det alltid roligt att tvärt höja rösten eller knacka med pennan i bordet då vaknar de fort till liv och försöker se ut som ingenting hänt. Men dom gör precis som dom vill! Får se om jag namnger några sovare framöver i min blogg.

Måste även erkänna att ibland kan mycket av det som framkommer på mötena vara ytterst ointressant i mitt sätt att tänka och tycka men det kan däremot vara ytterst intressant för nån annan. Det beror på att vi är fritidspolitiker och har olika bakgrunder och olika sätt att tänka och tycka på.

Men att somna på ett möte det kan jag garanterat lova att det kommer jag aldrig att göra.

Däremot har jag inte alltid tid att fara på alla möten men det är därför vi har ersättare som kliver in istället. Sen att majoritet tycker det är dålig stil att man ej dyker upp på alla möten får stå för dom. Om man får ett förslag till datum och tid och man ej har möjlighet så måste det accepteras av dom som kommer med förslaget.

/ Sunken

2 kommentarer

  1. Blir gärna umebo i Vindeln

    Trevligt att läsa din blogg – du måste ha läst många böcker med tanke på din goda språkbehandling.

    Dessutom tycker jag att dina åsikter om Vindel/Umeå är kloka – fortsätt jobba på den linjen. Vilket parti ska jag rösta på för att stödja dig som politiker?

  2. Mikael Sundling

    Tackar för det! Ibland funderar jag varför jag började med att blogga överhuvudtaget kanske det är ett bra sätt att nå ut till sina väljare? Eller ett sätt att fördriva tiden på? Om jag får välja tar jag det förstnämnda för tid har jag egentligen inte. Mycket böcker har jag inte läst desto fler tidningar. Men lite kanske jag lärt mig. Ibland skulle det inte vara fel med att ha nån som läser igenom mina inlägg innan dom publiceras för jag tycker själv min Svenska inte är nå vidare. Men jag gör så gott jag kan! Vill du stödja mig och mitt Parti så ska du ta en Moderat valsedel 2010. Får se om man står med i Umeå eller Vindeln då! Hoppas nu bara regeringspolitiken börjar bära frukt så att ännu flera inser att Moderaterna – Alliansen har en bra politik för Sverige. Vi får inte glömma bort att 165000 personer är tillbaka i arbete redan och detta bara på två år. Får säkert en del mothugg angående regeringspolitiken men det välkomnar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.