Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Angående kommunchefen!

Har suttit och tänkt ett tag om jag skall skriva det som kommer. Jag kom fram till varför hymla med det man tycker! Fram med det bara! Kan finnas risk för utskällning tänkte jag men å andra sidan det tar jag gärna. Sen kommer nog en del anklaga mig för populism men det får dom också göra om dom känner för det. NU KOMMER DET !!!

Om detta hade sköts rätt från början så hade det inte behövt bli så här!
Vi sa att vi skulle göra om tjänsten till kommunchef tillika näringslivschef så att den gick söka på nytt . Då hade vi sluppit den såkallade fallskärmen och fått en uppsägningstid i stället. Under den tiden hade bägge dessa chefer fått jobba som vanligt, för att sedan söka den omgjorda tjänsten.
Dessutom hade vi effektiviserat bort en tjänst som vi anser inte behövs. Nu tycker nog många att detta är lätt för mig att säga men detta sa vi för längesedan så det är inget nytt. Får se nu vad majoriteten hittar på för ’briljanta’ idéer för att lösa detta framöver! Det enda jag kan säga är att nu har dom ett läge att titta på effektiviseringar som även gäller cheftjänstemän och inte bara vårdpersonal.

Kanske dags att börja komma med lite radikala idéer så att vi förvaltar våra skattepengar på ett effektivt sätt. Så kanske alla kommuninvånare kan få fortsätta få en bra vård, skola, omsorg och ett brett utbud av fritidsaktiviter.
Får se om det kommer några sådana idéer under morgondagen när dom ska ha kommunstyrelse. Känner på mig att det kommer det att göra!!!!

Och upplysningsvis kommer nog inte dessa från majoriteten utan från oppositionen.

En annan sak jag skulle vilja nämna är att ni som är intresserade av vad vi håller på med på våra möten hämta gärna hem protokollen så ni kan vara uppdaterad på vad som händer. Här är adressen http://www.vindeln.se/default.aspx?di=1055&ptid=0 hoppas att dom även lyckas lägga ut dom protokoll som saknas från sociala! Annars kanske det uppfattas som vi inte vill visa dom.

/ Sunken
PS: Populism= Kännetecknande för populism är att det rör sig om politik med förenklade lösningar. Ofta används ’sunt förnuft’ och vi-mot-dom-tänkande som argument för åsikterna. Typexempel är krav på högre straff eller att skylla lägre socioekonomiska gruppers situation på deras etnicitet. Det är dock inte främst åsikterna i sig själva som avgör om t.ex. ett parti kan anses populistiskt utan just att man anspelar på ett tänkt ’gap’ mellan makthavare och en majoritet av folket. Ofta förspråkar man fler folkomröstningar och är allmänt skeptisk till den representativa demokratin
Källa: Wikipedia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.