Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Skattehöjning är det lösningen?

Jag har läst igenom min blogg grannes inlägg angående hans snack om skattehöjningar och dom frivilliga verksamheternas att vara eller icke vara. Några tankar runt detta kommer nu.
Hans ända ide på att vi fortfarande på sikt ska kunna ha dessa kvar är en skattehöjning. Problemet i Vindeln är inte för låg skatt utan det är för få som betalar den. Om vi nu skulle gå på hans linje tror han att vi får mer inflyttning då? Umeå har i dag en total skattesats på 34.25 och vi ligger på 34.905. Om vi gör ett litet mattematiskt exempel så betalar en Vindelnbo som tjänar 300000kr 1965kr mer i skatt än vad en som tjänar lika mycket i Umeå gör. Jag tycker det är ganska stor skillnad eller hur?
Jag har skoter bil och mycket annat som kostar pengar. Men jag har valt att ha det så. Jag skulle kunna sälja allt och bygga en ny villa i Umeå för 3miljoner och bara bo där och inte unna mig nåt annat. Men det vill jag inte! Jag vill bo i min by/kommun där jag stormtrivs och kunna ägna mig åt det jag tycker är roligt och samtidigt känna att när jag jobbar så betalar jag skatt för att vi ska få en bra skola en bra äldreomsorg och ett rikt fritidsutbud mm. Men jag anser att jag har nåt taket i vad jag är beredd att betala i skatt till kommunen. Vi får inte glömma bort alla avgifter vi betalar som exempel barnomsorg, vatten/avlopp sopor mm om vi räknar in dessa så går ytterligare en del kronor till kommunen av varje hundring jag tjänar. Om min käre blogg granne läser igenom dom exempel vi kom med till årets budget skulle vi få bättre äldreomsorg kunna ha kvar skolan i det skick den är idag mm och samtidigt få pengar över till annat. Men ni har en förmåga att se till makten före förnuftet. Om nu Dan mfl är så sugen på att betala mer till kommunen är det bara att ringa till kommunhuset så ger dom er säkert ett bankgiro nummer som ni kan sätta in pengar på. Passa på att prata ihop er inom partiet så kanske ni kan skramla ihop 80000kr till erat kommunalråd som ni bums skulle ha och som vi betalar via skattesedeln.
Nog om detta idag fick vi regn!!!
/ Sunken

2 kommentarer

  1. En riktig sosse

    Jag blir bekymrad när jag läser denna blogg. Mikael anser att det är 1965kr/år är en stor skillnad.

    Om vi skulle dubbla den skillanden för att åstadkomma en bättre kommunalservice så är det värt det.

    Ska vi stå tillbaka mot skattehöjningar och låta de gamla bli duschad en gång i veckan?

    Ett företag som får ökade kostnader höjer antingen priset eller flyttar till ett låglöne land.

    Vi kanske ska flytta de gamla till Kina?! Pengarna som blir över kan vi ju bygga en motorstadium för.

    Opps, nu råkade jag visst plagiera vindelmoderaternas valmanifest.

    Skärpning moderaterna i Vindeln, ta ansvar för helheten.

  2. Leif Rubensson

    Den här typen av argument var det rätt vanligt att höra från högerpolitiker innan år 1917. Välfärden ska fixas genom allmosor, inte genom solidarisk finansiering via skattsedeln.
    Skönt att Vindelhögern har slutat svamla om skatteutjämningssystemets effekt vid en eventuell skattehöjning.
    Det var på många sätt en upplysande fullmäktiga vi bjöds på. Med Högern vid rodret kan vindelborna räkna med att en rad verksamheter läggs ut på entreprenad. Detta även om det innebär ökade omkostnader för kommunen och samtidigt inte innebär någon kvalitetshöjning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.