Publikfiaskot i VM ska inte upprepas

Av , , Bli först att kommentera 0

 När Finland och Sverige arrangerade hockey-VM i våra blev det stor succé i grannlandet, men i Stockholm gapade läktarna tomma och kritiken var enorm mot de höga biljettpriserna. Under 2013 ska Svenska Hockeyförbundet ta revansch.

 

Förväntningarna var enorma när VM 2012 spelades på svensk mark. Sverige delade på arrangörskapet tillsammans med Finland I grannlandet blev turneringen precis det jippo man hade hoppats på med fyllda läktare och härlig fest. I Sverige var det inte lika festligt, åtminstone under turneringens inledande dagar. Läktarna i Globen gapade tomma och Svenska Ishockeyförbundet fick massiv kritik för de höga biljettpriserna. Dessutom misslyckades det svenska landslaget i turneringen inför hemmafansen. Trots att förbundskaptenen Pär Mårts ställde ett riktigt starkt lag på benen, med mängder av NHL-stjärnor, lyckades man inte göra någon succé. Det blev respass i kvartsfinalen efter förlust mot Tjeckien.

 

När vårens VM-turnering återigen ska spelas i Sverige och Stockholm har arrangörerna varit noggranna i sin planering. Fjolårets publikfiasko får inte upprepas den här gången och redan nu märks ett större intresse för matchbiljetterna. Har man riktigt tur, rent arrangörsmässigt, kommer lockouten i NHL pågå hela säsongen vilket kan betyda att det blir en ovanligt stjärnspäckad VM-turnering. Det skulle vara en draghjälp för Svenska Ishockeyförbundet om några av världens bästa spelare kom till Sverige för att spela ishockey live under VM 2013. Sverige är enligt de flesta bets inför turneringen en av de stora favoriterna till att vinna VM-guld. Dels eftersom man spelar på hemmaplan, för andra VM-turneringen i följd, men också för att man kommer vara rejält revanschsugna efter kvartsfinalförlusten mot Tjeckien under VM 2012.

 

Många ställde sig frågan om Tre Kronor någonsin ställt upp med ett lika starkt lag på pappret under en VM-turnering tidigare – när inte det var inte lockout i NHL. Spelare som Nicklas Bäckström, Daniel Alfredsson och Henrik Zetterberg anslöt samtliga till Stockholm när förbundskaptenen Pär Mårts kallade. De flesta spelare har öppnat för att åter spela i vårens turnering och ta revansch efter detta års misslyckande.

 

 

 

Värnamo fortsätter producera talanger

Av , , Bli först att kommentera 0

 I dagarna blev det klart att ytterligare en spelare tar steget från Värnamo till allsvenskan i fotboll. Mittfältaren Jonathan Ring var jagad av flera klubbar, men valde till slut att skriva på för Smålandskollegan Kalmar FF.

 

De senaste åren har Värnamo i Superettan gjord sig känd för att utveckla fotbollstalanger som sedan plockas upp av de allsvenska klubbarna. I raden finns flera välbekanta namn och stora talanger som Simon Thern, Viktor Claesson, Niklas Hult och Joseph Baffo. Näste man att gå i samma fotspår är den 21-årige mittfältaren Jonathan Ring. Han har varit jagad av mängder med klubbar, däribland storklubben Malmö FF, som var med i diskussionerna in i det sista. Mittfältstalangen valde dock inte spel med Skåneklubben utan skrev i stället på för Kalmar FF – något av en rival, eller åtminstone storebror, till Värnamo.

 

Jonathan Ring har skrivit ett fyraårskontrakt med Kalmar FF som återigen vill erövra svensk fotboll med talanger från närområdet, som man gjorde under 2008 då man vann klubbens första SM-guld någonsin. I guldtruppen utmärkte sig framför allt bröderna Elm: David, Viktor och Rasmus. Sedan dess har mycket hänt i deras karriärer och samtliga har provat på proffsspel utomland. Den äldste brodern, David, hamnade i Fulham, men är sedan en tid tillbaka i svensk fotboll där han under året vann SM-guld med Elfsborg. Viktor Elm flyttade till holländska Heerenveen efter 2008 och varit en tongivande spelare i den holländska ligan. Inför säsongen 2012-2013 flyttade han till ligakonkurrenten AZ Alkmaar, där han ironiskt nog är tänkt som ersättare till lillebrorsan Rasmus. Den yngste i Elm-klanen är bofast i den svenska landslaget och efter flera säsonger i AZ Alkmaar gick flytten under sommaren till den ryska storklubben CSKA Mosvka, vilket var en av många sport nyheter som rapporterades av bet365. Nu hoppas förstås KFF:s senaste nyförvärv, Jonathan Ring, att han kan gå samma väg som bröderna Elm tidigare har gjort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo blir inte alltför besviken

Av , , Bli först att kommentera 0

 Cristiano Ronaldo är som vanligt nominerad till Ballon d’Or, priset som världens bäste fotbollsspelare, men konkurrensen är hård främst från Lionel Messi. Därför tar Real Madrid-stjärnan uppståndelsen med ro.

 

Den portugisiske superstjärnan är noggrann med att påpeka att han självklart vill vinna priset som världens bästa spelare och det är självklart att alla spelare vill vinna sådana åtråvärda utmärkelser, men samtidigt är han medveten om att det finns viktiga saker att koncentrera sig på – livet går vidare även om han blir etta, tvåa eller trea. Den 27-årige Cristiano Ronaldo är nominerad till Ballon d’Or tillsammans med Barcelona-spelarna Xavi Hernandez och Lionel Messi. Den sistnämnde, argentinaren Messi, har vunnit priset de tre senaste åren och är enligt betting tips storfavorit även i år. Han har haft ett magiskt fotbollsår där han öst in mål för sitt Barcelona på ett nästan overkligt sätt. Laget från Katalonien har inlett årets säsong på bästa sätt och toppar La Liga utan någon förlust. Många menar att den spanska ligan redan är avgjord, och då har vi inte ens nått januari månad.

 

För Ronaldo skulle priset som världens bäste spelare var en tröst nu när hans Real Madrid ser ut att missa chansen att försvara sin ligatitel från i fjol. De senaste två-tre åren har varit en evig debatt om vem som är den bästa spelaren Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Båda spelarna spelar egentligen fotboll live på en helt egen nivå. Under hösten har Real Madrid-spelaren stått för 14 fullträffar i La Liga, det gör att han är trea i skytteligan, bakom Atletico Madrids succéanfallare Radamel Falcao på 17 mål och så Barcelona-stjärnan Lionel Messi som leder i överlägsen stil med 25 mål. I fjol gjorde Ronaldo smått otroliga 47 mål i ligan, men ändå räckte det inte till att vinna skytteligan. Det blev i stället Messi som vann på 50 mål. Det är siffror som man bara för några år sedan hade trott var helt omöjligt att nå upp till.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rafael Nadal nära comeback

Av , , Bli först att kommentera 0
Spanjoren Rafael Nadal har varit borta från tennisbanan sedan i somras, men nu är superstjärnan nära comeback. Han planerar att spela en uppvisningsturnering i Abu Dhabi i slutet av december.
 
Rafael Nadal vann Franska Öppna i våras och många trodde att 26-åringen skulle fortsätta att imponera under sommaren och hösten. Han var utsedd till att bära Spaniens flagga under OS i London, men tvingades att lämna återbud till turneringen bara en vecka innan starten. Rafael Nadal tog beskedet att han skulle missa OS väldigt hårt och han har berättat att det var den tyngsta stunden i hans karriär. Många trodde att spanjoren skulle vara tillbaka till Wimbledon bara veckor senare, men även då tvingades den då andrerankade 26-åringen att lämna återbud.
 
Det var en gammal knäskada som återigen gjort sig påmind, men spanjoren var ändå hoppfull när US Open skulle avgöras i september. Men även den gången kom ett återbud från Rafael Nadal, som sedan dess inte spelat en enda match. Han missade även ATP-slutspelet i London och finalen i Davis Cup med sitt Spanien – som man förlorade mot Tjeckien.
 
Nu är dock Nadal väldigt nära en comeback. Han planerar att vara tillbaka på tennisbanan i slutet av december i en uppvisningsturnering i Abu Dhabi. Det har då gått sex månader sedan Rafael Nadal senast spelade en tennismatch. Om du vill läsa mer om tennis online ska du besöka bet365:s hemsida. Förutom Rafael Nadal kommer även världsettan Novak Djokovic från Serbien och tredjeseedade skotten Andy Murray att delta i uppvisningsturneringen.
 
Det är ett viktigt steg i Rafael Nadals rehabilitering och förberedelserna för den första Grand Slam-turneringen Australian Open som avgörs i slutet av januari nästa år. Alltfler betting tips har lagts på att spanjoren kommer vara tillbaka i spel i Australien, men frågan är i vilken form den forne världsettan vara i. Han har sett sig bli passerad av Andy Murray på världsrankingen och är förstås sugen på att återigen klättra på ATP-rankingen.