Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Modernisera Sverige!

Miljöpartiet går till val på att Modernisera Sverige. Vi vill ha ett klimatsmart Sverige med förnybar energi, fördubblad kollektivtrafik och energieffektiva bostäder. Satsningar som också ger nya jobb.

FÖRDUBBLAD KOLLEKTIVTRAFIK
Det är dags för ett Sverige där vi alla kan nå orter, städer och metropoler – klimatsmart. Till 2020 ska både kollektivtrafiken och järnvägskapaciteten fördubblas.

MER JÄMSTÄLLDHET
Nu är det dags för ett Sverige som är jämställt på riktigt. Därför vill vi bland annat införa en lag om kvotering till både de offentliga bolagens och börsbolagens styrelser.

NYA SNABBTÅG 
Till 2020 vill vi fördubbla järnvägens kapacitet, för både person- och godstrafiken. Och vi vill att höghastighetståg ska knyta samman våra största städer. Även med andra länder.

POSITIV MÅNGFALD
Vi tror på ett öppet Sverige som tar tillvara på alla som vill leva här. Nyanlända ska snabbt kunna komplettera sin utbildning och hitta jobb. Och barn ska ha rätt till modersmålsundervisning.

MER FÖRNYBART
Det är dags att börja använda de förnybara energikällor vi har så gott om och att göra oss fria från både olja och uran.

INGEN DISKRIMINERING
Vi vill skapa ett Sverige där alla är fria att leva som de vill. Därför är det hög tid att skrota heteronormen och införa nolltolerans mot alla former av diskriminering.

MINDRE ÖVERVAKNING
Staten ska inte ägna sig åt massavlyssning och slentrianmässig övervakning av sina medborgare. Vi vill förbättra skyddet för den personliga integriteten och avskaffa både FRA- och IPRED-lagen.

MER CYKLING
Det ska vara enkelt att ta sig fram på klimatvänliga och hälsosamma sätt. Därför storsatsar vi både på kollektivtrafiken och på att göra våra städer cykelvänligare.

MER BARNTID
Vi vill leva i ett samhälle där småbarnsföräldrar får stöd för att gå ner i arbetstid. Och där män tar möjligheten att vara hemma, tack vare en jämställd föräldraförsäkring.

BEVARAD BIOLOGISK MÅNGFALD
Vi ska bevara den biologiska mångfalden. I våra vida landskap måste det finnas plats för de svenska rovdjursstammarna. Och våra ängs- och hagmarker ska fortsätta bjuda på artrikedom, även för kommande generationer.

GODARE MAT
För ett godare Sverige ska vi satsa på den rena, äkta maten och bli ett föredöme med förbud mot tillsatser och kemiska bekämpningsmedel. Och våra barn, sjuka och äldre ska få nylagad mat, istället för uppvärmd som körs långa sträckor.

MER FÖRETAGANDE
Tjänsteföretagandet ska få växa. Därför vill vi sänka momsen så att det blir billigare att reparera trasiga saker, äta på restaurang och klippa sig. Detta blir också en satsning på mer hållbar konsumtion!

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Miljöpartiet är ett storstadsparti

    Miljöpartiet har övergett landsbygden och vill höja bensinskatt och införa kilometerskatt på alla lastbilstransporter. Men i storstäderna ska det satsas (skattesubventioneras) på kollektivtrafik och cykelvägar och mellan storstäderna ska skattebetalarna lägga ut 150 miljarder till snabba tåg. Ingen på landsbygden ska rösta på miljöpartiet.

  2. Robert Winroth

    Hej. Tack för din kommentar men tyvärr har du helt missförstått miljöpartiets politik som precis tvärtom handlar om att göra det möjligt för landsbygden att utvecklas. För att ta ditt exempel med bensinskatten. Vilka riskerar att drabbas allra hårdast av högre världsmarknadspriser på olja i takt med att oljetillgångarna sinar? Jo, landsbygden. Därför vill vi öka tillgången på alternativa drivmedel, öka möjligheterna till transporter på järnväg, ge möjlighet att åka kollektivt även utanför städerna och fram till dess vi lyckats fullt ut kompenserar vi arbetsresandet genom skatteavdrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.