Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Ren förbannad moderat lögn!!!

Jag blir lika otroligt besviken som irriterad när jag idag läser Elisabeth Björnsdotters blogg här på vk. Hon skriver i sitt blogginlägg citat "Alliansen och (M) har aldrig talat om att lägga ned Lycksele Lasarett, det har den styrande (s) majoriteten försökt flera gånger de senaste åren"

Det är ren och skär förbannad lögn och skrämselpropaganda. Jag har varit denna mandatperiod miljöpartiets gruppledare och vi är en del av det Elisabeth hänvisar till som styrande (s) majoriteten.
DET HAR ALDRIG NÅGONSIN I NÅGON FORM VARIT TAL OM ATT LÄGGA NER LYCKSELE LASARETT!!! Inte ett ärende, inte en mening, inte ett ord har sagts om det. Detta är ett egoistiskt populistiskt påhitt av moderaten Elisabeth BJörnsdotter för att gynna henne själv och som inte bidrar till något gott utan tvärtom. Att hon dessutom skriver att vi försökt det flera gånger…ja, det här blir intressant att höra henne förklara.
 
Det är ett billigt trick att åka runt och kampanja utifrån ett påhittat hot. Nu tycker jag Elisabeth ska svara själv hur hon kan välja att sprida lögner för att hämta poäng. Det måste få ett slut nu!!!
 
Alla tjänar på en schysst valrörelse. Alla tjänar på ärlighet. Våra två block har olika uppfattningar om mycket och det är bara nyttigt. Vi ska föra en saklig debatt och argumentation och sedan är det upp till väljarna i Västerbotten att göra sitt val.
 
Ser verkligen emot din förklaring Elisabeth.
 
Robert WInroth, gruppledare (mp)
 
 
 
Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Jojo

    Men Ledningsbolaget (LB) utredning för några år sedan föreslog väl att man skulle fundera på att lägga ned Lycksele lasarett. Så hon är ju inte helt ute och cyklar…

    För övrigt ingår väl inte MP i majoriteten, S+V har ju 39 mandat tillsammans av de 71. MP är ju bara onödigt att samarbeta med. Har du ETT exempel på en fråga ni drivit igenom?

  2. Robert Winroth

    Hej Jojo. Elisabeth skriver att den styrande (s)majoriteten flera gånger försökt lägga ned Lycksele Lasarett de senaste åren. Vad någon utredning visat eller inte visat för många år sedan och definitivt inte den här mandatperioden, har inte det minsta med det hon säger. Hon är helt fullständigt ute och cyklar när hon kommer med helt ogrundade anklagelser. Nu vill jag höra henne förklara sig och hon ska visa på fakta. Eftersom hon så lätt kastar ur sig vad vi gjort då är det väl inte mer än rätt att hon också står för det och förklar sig. Återkommer i frågan 😉

  3. Lasse

    Lite stingslig idag Robert! Vårdköerna i vårt landsting skyller du det på regeringen eller att det är ni som bestämmer över landstinget som misslyckats? Snälla Robert landa på fötterna och inse att hela vänstern har misslyckats och det rejält med deras vision om hur ett landsting ska styras. Dags att förnya min röst går till alliansen. Är det några som ska kapa vårdköer, ta bort en massa onödiga verksamheter mm så är det just alliansen.

  4. Lars Levinson

    Så sent som 4 maj 2009 kunde man läsa i lokalmedia att BB och akutsjukvården i Lycksele var åter hotad av nedläggning eftersom landstinget behövde göra stora besparingar. Du Robert Winroth kan väll inte förneka att vi under denna tid hade ett s styre i landstinget.

  5. Robert Winroth

    @Lasse: Inte stingslig men ingen ska kommma och ljuga offentligt om vad jag och miljöpartiet gjort. @Lars: moderaten Elisabeth Björnsdotter skriver på sin blogg jag citerar ”Alliansen och (M) har aldrig talat om att lägga ned Lycksele Lasarett, det har den styrande (s) majoriteten försökt flera gånger de senaste åren”.

    Vadå lokalmedia Lars? Elisabeth påstår idag ordagrant att vi i styrande majoriteten försökt lägga ner Lycksele Lasarett flera gångar senaste åren och det är en ren och skär offentlig lögn. Finns inte minsta ord eller tanke från oss om det, tvärtom!!!.

  6. Lasse

    Du svarade ej på mina frågor Roberth! Är det regeringens fel att vi har så långa vårdköer i Västerbotten eller är det ert fel som styr och ställer. Är det regerigens fel att Socialdemokraterna i piteå låser in gamla på natten så att de får göra ner sig? Jag skiter i om Elisabeth hittat på (vilket jag inte tror hon har gjort) saken är att ni förut också velat lägga ner Lycksele sjukhuset, det kan du väl inte förneka?

  7. Krister Klermalm

    Lasse: Det är ett tjänstemanna förslag som har ledd till denna debatt om nedläggninngs hot i Lycksele.

    Sedan ska det ur fakta ska kritiken bygga på. Att beskylla oss Miljöpartiet för någoting som vi inte har stått bakom är osmaklig. Läs i protokoll mm vad Mp och S med V har hållit med om i besluten, får ni en klarare bild av sanningen.

    Vi ska inte blickat bakåt på vilka har gjort vad av fel eller rätt. Utan framåt till för-bättring och -ändring, det skapar gynnsammare tillväxt och snabbare beslut.

  8. Robert Winroth

    @Lasse. Det är lögn och skrämselpropaganda som ligger bakom alla sk. nedläggningshot. Varken jag, miljöpartiet eller något annat parti har överhuvudtaget fört en nedläggning av Lycksele Lasarett på tal, inte tidigare och inte idag. Alla sådana påståenden är inget annat än ren skär lögn. Punkt slut!

    Självklart är det inte enbart regeringens fel att vi har vårdköer, problem inom sjukvården och äldreomsorgen – men vi behöver en regering som prioriterar välfärden före skattesänkningar. Dessa 100 miljarder som satsats på sänkt skatt skulle kunnat använts bättre ex. till fler anställda i vården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.