Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Tillbaka på bloggen ;)

Idag kändes som den perfekta dagen att återuppta mitt bloggande. Man kan väl lugnt säga att det varit tyst på min blogg sedan valet – inte för det inte funnits något att berätta men nu är jag i alla fall tillbaka och jag hoppas kunna dela stort och smått i med er här på bloggen.

Mycket har verkligen hänt sedan valet, inte minst för mig personligen. Vid årsskiftet slutade jag mitt arbete som partisekreterare för Miljöpartiet i Västerbotten, ett uppdrag jag haft sedan 2001. Jag kommer nu att fokusera fullt ut på mitt uppdrag som gruppledare och landstingsråd för miljöpartiet. Det gör jag i majoritet i landstinget tillsammans med mina kollegor i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Mitt uppdrag innehåller ett särskilt ansvar för miljö och hållbar utveckling vilket känns otroligt stimulerande och utmanande.

Valet 2010 var en stor framgång för miljöpartiet som numera är Sveriges tredje största parti i riksdagen. Vi sitter i majoritet i fler landsting och är representerad i fler kommuner än någonsin tidigare och vi har aldrig tidigare varit så många medlemmar som vi är just nu. 

Samtidigt står Miljöpartiet både nationellt och här i vårt län inför stora förändringar. Vi ska välja nya språkrör istället för Maria och Peter, en ny partisekreterare, ny partistyrelse – och här i Västerbotten ska vi göra stora organisatoriska förändringar för att på ett bättre sätt försöka möta och ta vara på framgångarna. Kommer att bli en spännande resa på alla områden och jag ska försöka dela den med er alla så gott jag kan här på min blogg.

Nu ska jag förbereda resterande av dagen möten och mentalt börja ladda upp inför helgens prövning – flytt!! Vi har äntligen hittat ett nytt fantastiskt boende som jag tror passar oss perfekt och på lördag sker det äntligen!!

Hörs snart igen 😉

/Robert

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.