Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Fruktansvärd katastrof!

Mina tankar går till alla familjer i Japan som drabbats så fruktansvärt hårt! Svårt att bara föreställa sig vad de går igenom just nu. Men som om inte det vore nog med mörker, kyla, brist på mat och vatten, jordbävning och tsunami – utan nu är risken stor för en härdsmälta och ett nytt Tjernobyl. Nu måste väl ändå världen inse det fruktansvärda riskerna med kärnkraft och att det inte finns något som heter "säker" kärnkraft. Även om vindkraft och vågkraftsparker skulle förstöras vid en naturkatastrof – så riskerar man inte radioaktiv strålning som dödar allt i generationer framåt! 

Tar gärna en debatt med alla, inte minst de  moderata och folkpartistiska kärnkraftskramare som så starkt  förespråkar kärnkraft som en säker, miljövänlig energikälla! Dags att vakna!! 

 

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Lars Gidlof

    Nytt Tjernobyl? Hur ska det kunna ske? I Tjernobyl exploderade reaktorn och reaktorhärden brann, det kan den inte göra i denna reaktor då den inte har brännbart material i härden.

    Varför skriva om saker som inte stämmer, är fakta något fult att ha med sig?

  2. Robert Winroth

    Svar till Lars Gidlof (2011-03-13 11:29)
    Hej Lars. Tror du förstår mycket väl vad jag syftar på. Men på tal om fakta…Frigyes Reisch som är docent i kärnkraftsäkerhet vid KTH och har jobbat i 27 år vid Statens kärnkraftinspektion säger att läget och risken är så allvarlig ”att det borde vara en sjua – som Tjernobyl”
    Läs gärna artikeln själv här: http://www.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2364622/experten-det-ar-lika-allvarligt-som-tjernobyl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.