Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Mindre snack!

Tråkigt att en allvarlig olycka måste inträffa innan vi inser faran och riskerna med kärnkraft. Tyvärr har vi byggt in oss under årtionden i ett globalt system där vi förlitat oss på kärnkraften för tillgodose vårt behov av energi. Istället för att i god tid bygga upp en infrastruktur av förnyelsebara och betydligt riskfriare alternativ som kan tillgodo vårt framtida behov av energi. 

Det känns glädjande att se både Tyskland och Schweiz agera snabbt och dra i nödbromsen för kärnkraftsutvecklingen och fler länder lär följa efter. Som sagt, synd bara att katastrofen var tvungen att hända innan man förstod allvaret.

Egoistiska, kortsiktiga oljeberoende kärnkraftskramares rovjakt på ett överflöd av "billig" lättillgänglig enegi har satt oss i den situation vi är i dag – nu måste vi ändra på det!

Vi måste satsa på energieffektivisering. En sparad kilowattimme är billigast, bäst och mest miljövänligt – det går dessutom fort. Sen måste vi öka tempot och växla upp såväl forskning, investeringar och produktion av ny grön teknik för att så snabbt som möjligt kunna ersätta kärnkraften. Det kommer att ta tid men desto viktigare att vi börjar redan idag!

Mindre snack och mer verkstad är vad som behövs!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.