Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Affärsdriven miljöutveckling

Storbritanniens finansminister George Osborne presenterade i sin budget igår hur regeringen kommer att starta upp en grön investment bank som ska finansiera investeringar i grön koldioxidsänkande teknik och projekt. Initialt med motsvarande 30 miljarder svenska kronor i kaptial som ska växlas upp kommande år med ytterligare otroliga 150 miljarder i privat kapital. Allt för att sänka storbritanniens koldioxidutsläpp och samtidigt skapa nya jobb och en mer hållbar tillväxt.

Affärdriven miljöutveckling, kombinationen miljö och affärer är framtiden. Vi ser redan idag hur investeringar i CleanTech ökar snabbt och det har aldrig tidigare funnits mer kapital till investeringar inom området. Sen är det inte tillräckligt men man måste komma ihåg att detta är bara början. Äntligen!! får jag väl säga. 

Nu är det viktigt att vi i Sverige gör rätt val. Vi måste öka tempot, frigöra ännu mer kapital och se till att bibehålla en tätposition i världen när det gäller CleanTech. Gör vi inte det kommer vi att bli förbiseglade – gör vi det, då har vi säkrat framtiden..bokstavligt talat!

Här kan även vi som är politiker lokalt och regionalt ta vårt ansvar och arbeta för att jobben och företagen skapas i Västerbotten. Ett viktigt steg är att kommunerna- och landstinget går i framkant och själva väljer att investera rätt för att ställa om sin verksamhet.

Dessa investeringar ska i första hand gå till lokala, regionala företag!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.