Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Utmanande prioriteringar

Prioriteringar är aldrig lätt – tvärtom väldigt svårt men nödvändigt. Idag tisdag inleddes landstingets prioriteringsprocess på allvar för oss politiker. Under tre välfyllda dagar kommer vi att få presenterat samtliga verksamheters förslag till bort – och inprioriteringar. Det är andra gången vi ger oss på en omfattande prioriteringsprocess som är världsunik. Ambitionen, målsättningen är att vi ska kunna ta bort/minska sådant som är mindre viktigt till förmån för nytt och det som är ännu viktigare, på i runda tal 80 miljoner kronor.

Nu på förmiddagen har vi fått presenterat förslagen från folktandvården och handikappverksamheten, sen i eftermiddag är det närsjukvårdens tur. Det är lätt att se de stora och viktiga behoven men oftast oerhört svårt att rangordna något som mindre viktigt. Det som är positivt är att vi politiker får ökad kunskap och att det är vi, inte personalen på golvet, som senare tvingas fatta beslut.

Hur väl vi lyckas vet vi i juni när landstingsfullmäktige ska fatta beslut om budget, landstingsplan och prioriteringar. Fram tills dess har vi en svår, intensiv men lärorik väg att vandra med över tusen förslag från verksamheterna att ta ställning till.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.