Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Landstingets miljöarbete

Idag har vi sammanträde i landstingsstyrelsen. Bland annat fick styrelsen ta del av miljöredovisningen för förra mandatperioden 2007-2010. Sammanfattningen är att vi har uppnått 11 av 21mål men har mer att göra. Ett utmärkt underlag och insikter att ta med oss när vi nu ska anta nya mål och aktiviteter för kommande fyra år. Vassare mål, en högre ambitionsnivå och ännu tydligare klimatsmarta aktiviteter med vinster både för miljön och för landstingets ansträngda plånbok.

Miljöpartiet och majoritetens mål är att Västerbotten ska bli Sveriges klimatsmartaste landsting. Det ser vi som ett nödvändigt steg mot uppfyllandet av vår vision om Världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning år 2020. På nästa landstingsstyrelse fattar vi beslut och jag är övertygad om att det blir lika bra som det är nödvändigt. 

Ska bli trevligt att på allvar starta upp och leda arbetet när vi fastställt målen dvs. vad vi ska uppnå och genomföra fram till 2014. Sen blir det en verklig utmaning att ta täten bland Sveriges landsting inte minst med tanke på våra långa avstånd och vinterklimatet i vår del av landet. Men det kommer vi att lyckas med!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.