Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Centern håller på att utraderas

Är det slutet på Alliansen vi nu på riktigt börjar se drygt sju månader innan valet? Inte nog med att det borgerliga styrande regeringsblocket tillsammans har rekordlågt stöd i alla opinionsmätningar. KD ligger stabilt under riksdagsspärren i varje mätning och skulle inte komma in i riksdagen om det var val idag. Spiken i kistan måste dock vara centerns rekord bottennotering i dagens sifo mätning. De får chockerande låga 2.8% vilket är det lägsta väljarstödet i en sifo mätning för centern på 46 år.

När det kommer till centern kan inte ens det faktum att de har många duktiga företrädare och är ett av de rikaste partierna i europa rädda deras avsaknad av en tydlig politik och profil. Oavsett vilket parti vi sympatiserar för tror jag vi alla kan enas om en sak….eller enas om att en sak saknas för centerpartiet och det är det allra viktigaste. Skälet till varför någon ska rösta på Centern? Även jag i som i snart tjugo år har engagerat mig i politiken och har ett brinnande intresse –  så har jag inte en aning om vad de står för.

Jag tror att det politiska landskapet kommer skrivas om i höstens val och jag tror vi kommer ha ett parti mindre i riksdagen – centerpartiet. När det gäller KD så är min gissning att det kommer hända en av två saker, antingen kommer det ett antal konservativa moderata stödröster som hjälper dem över spärren, eller så kommer det nystartade kristna abortmotståndar partiet kristna värdepartiet ta ett tillräckligt stort antal konservativa röster att det stjälper KD ur riksdagen.

Om drygt sju månader vet vi svaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.