Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Vården utvecklas – inte avvecklas!

Utifrån det trängda ekomiska läge vårt landsting och stora delar av landstingssverige befinner sig i är det lätt att få känslan utifrån det som kommer fram, inte minst i media, att vården avvecklas istället för utvecklas. Men inget kan vara mer fel även om en gnällig och idélös borglig allians också försöker vinkla det till just det. Men det är politiska utspel för vinna billiga poäng – inte en bild av verkligheten.

Ansvar för en ekonomi i balans tillhör det politiska uppdraget  i majoritet. Även om vi måste ta krafttag och genomföra strukturförändringar för att både på kort- och lång sikt hålla kostnaderna inom budgetramarna – så är det lika viktigt att vi samtidigt utvecklar hälso- och sjukvården. 

För att ge en ögonblicksbild…Ett bra och väldigt aktuellt exempel på utveckling i vårt landsting är framtidssatsningen med en ny ryggenhet vid operationscentrum som just invigts. Nya specialanpassade, större och ändamålsenliga operationssalar med en luftsluss, som isolerar luften ovanför patienten och minskar risken för infektioner. En pusselbit i arbetet med att minska och förebygga vårdrelaterade infektioner.

Med de nya salarna kan också patienten förberedas i ett intilliggande rum samtidigt som operationen förbereds,  både en tidsbesparing och logistikförbättring – till nytta både för patienterna och verksamheterna.

Tycker ryggenheten och investeringarna i nya operationssalar är ett bra exempel på en av många och utmärkta framtids satsningar som pågår ständigt men som (tyvärr) inte får stort nyhetsutrymme. 

/Robert

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.