Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Partipolitik av människors oro

För Miljöpartiet handlar all vår politik och ideologi om att ta ansvar, både idag och för framtiden. Hela vårt parti grundades utifrån ansvar gentemot kommande generationer. För oss handlar politik i vardagen inte minst om den ständigt utmanande balansgången mellan allt vi vill och som vi tycker behöver ske samtidigt som resurserna är och kommer nog alltid vara begränsade.

Då är det skrämmande att se i vilken omfattning alliansen i landstinget inför folkomröstningen (moderaterna, centern, folkpartiet och kristdemokraterna) rider på och slår mynt av människors oro och otrygghet. Det tycker jag inte är seriöst och verkligen inte att ta ansvar.

Det är en sak att ha olika uppfattningar och åsikter om hur saker ska ske – det är något helt annat att plocka kortsiktiga politiska poäng genom att förenkla, förvanska och till och med fara med osanning. Jag tycker det är fel och olyckligt att Alliansen valt och fortsätter välja att göra partipolitik av människors oro.

Det är bara att läsa Alliansens senaste folder eller deras företrädares blogginlägg och insändare för att se att det handlar om partipolitik och en taktik för att vinna fler röster i valet 2014. De bygger hela sin sk. politik på att vara emot och inte ett konkret ord om hur vi på bästa sätt kan fortsätta utveckla och förbättra sjukvården i vårt stora län. Ta bara några exempel av så många…de förlöjligar den nu bevisat väl fungerande akutbilen i Åsele som räddar liv på samma höga vårdnivå som tidigare genom att kalla den en halv ambulans, de pratar om egna ambulanser fast de vet att alla ambulanser jobbar gränslöst i hela länet, använder rent felaktiga räkneexempel och helt felaktiga belopp såsom i deras senaste folder fast de alla sitter på fakta, de kallar de (intermediära) vårdplatserna på sjukstugorna för akutplatser fast de vet att akutmottagningen/vården i sjukstugorna sker akutrum av akutsjuksköterskan eller läkaren. Exemplen kan göras många men poängen är lika tydlig som tråkig – att det för Alliansen inte i första hand handlar om en trygg och säker vård – utan ett ständig försöka vinna röster så snabbt och enkelt som möjligt.

Alliansen som i det mesta ”kidnappat” ja-sidan i folkomröstningen fortsätter och kommer säkert att fortsätta underblåsa människors oro och lova vitt och brett mer och allt till alla. Men jag är verkligen helt övertygad om att de flesta ser igenom den ytan. Att många människor förstår vilken utmaning det innebär att ta ansvar för att få ekonomin i balans och få resurserna att räcka till alla behov. Att då som Allianspolitikernas företräder hela tiden i varje stund lova mer av allt och inte ens kan visa på var pengarna ska tas ifrån, det tror jag många inser inte är trovärdigt. Det är verkligen inte att ta ansvar för sjukvården i hela vårt län.

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.