Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Det känns riktigt, riktigt bra!

Det har varit en underbart bra helg och jag har hunnit umgås både med barn och med vänner.

Helgens mest glädjande besked var opinionsmätningen i lördags från Novus opinion som visade att Miljöpartiet åter igen är tredje största parti med 7,3 % väljarstöd. Inte förvånande men mycket glädjande och det är en härlig trend.

Nu har en ny vecka startat med nya möjligheter. Mycket av veckans arbete kommer att handla om framtiden, både för mitt eget parti i Västerbotten och vår rödgröna landstingsmajoritet. Fyra av denna veckas sju dagar kommer det att uppta, minst. Återkommer om det.

På tal om framtiden. Lite otryggt är det ändå att man tvingas vakna varje måndag under fyra år med insikten att vårt underbara land styrs av tokblå moderater ledda av nallebjörnen Reinfeldt i spetsen. Gammeldags illaluktande konservativ högerideologi (om än i en mjuk förpackning) är i mina ögon långt från en lösning för framtiden.

Då känns det tryggt att vi har en stabil rödgrön majoritet i vårt landsting som vågar ta ansvar och fatta långsiktigt hållbara och välgrundande beslut istället för att driva kortsiktiga populistiska skattesänkningar.

Ska bli riktigt skönt med maktskifte i regering och riksdag 2010. Då återställs ordningen även där med en stark rödgrön regering vilket alla opinionsmätningar signalerar.

Önskar er alla en fantastisk vecka!

/Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.