Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Stora ord?

Olle Edblom skriver på sin blogg idag med att jag "tar stora ord i min mun" när jag anser vår rödgröna majoritets politik i landstinget är att ta "ansvar och fatta långsiktigt hållbara och välgrundande beslut istället för att driva kortsiktiga populistiska skattesänkningar"

Jag står för det! Samtidigt är jag den första att ställa mig upp och säga att varken jag eller den rödgröna majoriteten är långtifrån perfekt. Vi har inte lyckats uppnå allt vi önskat eller fattat beslutat om och ibland tar viktiga saker alldeles för lång tid. Där har naturligtvis jag och miljöpartiet ett ansvar.

Oavsett var i vården vi upplever överbeläggningar så är det oacceptabelt. När det gäller ett så oerhört viktigt och prioriterat område som psykiatrin så är stora satsningar redan beslutade men allt går inte att genomföra över en natt, tyvärr!

Långsiktiga strategiska satsningar oavsett var i vården det görs kräver arbete och tar tid. Det måste vi acceptera även om det kan vara oerhört svårt när behoven är så stora.

Men Olle, har jag fel? Till skillnad från oss så hittar vi i ert (alliansens) budgetförslag skattesänkningar på drygt 50 miljoner per år. För mig är det verkligen både kortsiktigt och populistiskt att ens ha med ett sådant förslag när pengarna så oerhört väl behövs i vården.

Sist. Stora ord vore kanske att kalla ert (alliansens) budgetförslag för en sagobok, fantasiprodukt eller luftslott, men det var inte vad jag skrev även om det ligger mycket sanning i det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.