Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Jag mår illa…

Jag blev illamående när jag imorse såg och hörde vår centerpartistiska miljöminister Andreas Carlgren bli intervjuad i tv. Han beskrev med ett brett leende hur Centern nu öppnar dörren för ’energisamtal’ vilket i Alliansen bara kan betyda en sak enligt mig – bibehållande, utvecklande och gärna utbyggnad av kärnkraften.

Att övriga partier i den blå Alliansen är starka anhängare och kärnkraftskramare är ingen nyhet, men att Centern nu öppnar för att sälja sin själ det är fruktansvärt. Inte överraskande men ändå fruktansvärt.

Enda hoppet är väl att centerns fotfolk och väljare kan påverka toppen i partiet. Läste in i Olle Edbloms blogg att denna öppning inte verkar vara något som är förankrat nedåt. Hoppas du har rätt Olle och att ni inte ställer upp på moderaterna, folkpartiet och kristdemokraternas stenåldriga energipolitik – vad de än erbjuder er!

Våga stå emot, var konsekvent och se bortom mandatperioden. Satsa och stöd en energipolitik och energislag som är hållbara i generationer framåt.

/Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.