Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Två västerbottningar och en avslagen regionbildning

Har idag varit på ett stärkande gympapass på lunchen. Grymt jobbigt men grymt skönt.
Man blir verkligen som en ny människa och har laddad kastat mig över eftermiddagens utmaningar.

Grymt bra var också den lista med gröna kandidater som offentliggjordes idag. Glädjande konstaterar jag att vi kommer att ha två västerbottningar med på miljöpartiets valsedel till EU Parlamentsvalet i juni.
Jabar Amin, Umeå och Ingegerd Saarinen, Skellefteå. Båda kända profiler i partiet och länet.

Gillar verkligen det sätt på vilket vi tog fram vår valsedel. En beslutande medlemsomröstning via Internet valde ut 30 personer av 60 nominerade. Väldigt demokratiskt, väldigt miljöpartistiskt! En klar fördel med den nya tekniken som gör det möjligt att låta alla medlemmar tycka till och vara med i besluten.

Ska bli intressant och se hur väl vi lyckas på valdagen den 7 juni. Det är för övrigt min födelsedag vilket jag tolkar som ett solklart positivt tecken. Vilken födelsedagspresent att få se miljöpartiet göra sitt bästa valresultat någonsin – vilket känns klart möjligt. Ett kanonresultat i EU parlamentsvalet skulle sitta bra så här året innan valet 2010. Nice!

Förbereder mig just nu, inte minst mentalt, inför Norrstyrelsens sammanträde i Östersund imorgon. Förhoppningsvis kommer alla imorgon fatta det kloka beslutet att planlägga en avveckling av Norrstyrelsen som organisation. Jag tror inte det finns en chans i världen att vi kan bilda en storregion under föreningen Norrstyrelsens flagga. Lika astronomiskt små är region Mittsveriges chanser att bilda en egen pytteliten region där de måste skilja sundsvall från Västernorrland. Men jag gillar skarpt jämtlänningarnas kaxiga inställning och stolthet. Friskt vågat kan ibland vara hälften vunnet (tyvärr inte den här gången).

Nä, lägg ner, börja om och gör rätt tillsammans igen! Även om det kan ta några år att bli sams igen över länsgränserna. Det är min åsikt som jag säkert inte får gehör för imorgon:) Ska bli väldigt intressant att höra vad övriga ledamöter och partier bestämt sig för.

Återkommer?

/Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.