Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

SKL på Lunarstorm och bloggande politiker på facebook :)

Har varit en förmiddag fyllt med ’måsten’. Är nu snart ikapp med allt praktiskt och hoppas mobilen lugnar ner sig…

Såg just i en release på nätet att SKL chattar på lunarstorm. Deras ambition är att minst 25 000 unga ska svara på en Wzup fråga om ungdomars arbetsmarknad. Tanken är sedan att genomföra seminarier med politiker, ställa samma frågor till dem och sedan jämföra svaren. Bra ide och vad skönt att se att nya (eller nygamla) media börjar används som verktyg. Utmärkt inititiativ!

Webb, e-post, facebook och bloggande är dagliga inslag i mångas liv. Börjar på allvar inse att sociala nätverk, bloggar och andra digitala verktyg kommer att få en större betydelse än jag tidigare trott, inte minst i nästa års valrörelse. Vi har ju länge sagt att Internet kommer att få avgörande betydelse i valrörelsen men så har det inte blivit. Men nästa års val kan det mycket väl vara så. Bara man kollar in det växande antalet politikerbloggar här på VK.se och antalet lokala politiker på facebook så märker man att något hänt på mycket kort tid. Ska bli spännande och se hur detta utvecklas…

Nu bär det iväg på möte och resonemang kring företagshälsovården. Ska träffa ett mindre företag som arbetar med företagshälsovård vid halv tre och lyssna på vilka hot och möjligheter de ser. Inte minst utifrån perspektivet ’fritt vårdval’ som träder ikraft 1/1 nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.