Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Högerpolitiken klyver Sverige

"Massarbetslöshet, ökade klyftor och skenande budgetunderskott – var det så det skulle bli?"

Det läser jag just på framsidan på en gemensam granskningsrapport om tre år med högerpolitik som våra tre partier Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet arbetat fram. Rubriken är lika klockren som tydlig "Högerpolitiken klyver Sverige"

Ni som inte redan läst den kan hämta hem den på vår gemensamma rödgröna blogg http://www.rodgron.se/nyheter/granskningsrapporten-tre-ar-av-missade-chanser/

Kan tipsa speciellt om kapitel 7 i rapporten som handlar om systemskiftet i hälso- och sjukvården. Där lyfts bl.a. fram konsekvenserna av "Vårdval i Stockholm" …mycket läsvärt!!

Ikväll fortsätter vi vår rödgröna "turné" i länet där vi är ute, lyssnar, möter och berättar om hur vi tänker oss vårdvalet i Västerbotten. Till skillnad från Stockholm kommer vi i Västerbotten absolut sätta behov före efterfrågan.

Vi var förra veckan i Skellefteå, i tisdags på teg och om några veckor besöker vi Lycksele och Vilhelmina. Ikväll har turen kommit till Vännäs där vi håller offentligt möte  klockan 19:00 i Medborgarhuset.

Titta gärna förbi om du har möjlighet!

Gröna hälsningar

Robert

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Visst är det bra med vinster och vinnande politik. Så är ju andemeningen i dina senaste bloggar. Så ock för alla skattebetalare där alla är vinnare. Räknar man procentuellt på nettovinsten (det är ju den man lever på), kanske de med lägst inkomster fått mest. Och när de jobbar mer, blir duktigare, säljer mer, etc förbättringar får de också mer kvar i börsen. Samt betalar mer i skatt. Man ökar alltså klyftan bakom sig och siktar på att kliva över nästa klyfta. Så är det viktigt att se vinster och vinnande, precis som i känslan av att ro hem 2014-titeln. Då blir alla vinnare i ett dynamiskt samhälle och framåtblickande, inte motsatsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.