Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Entreprenörskap – en grön framtidsfråga!

Sitter och skriver på en rapport samtidigt som jag inte kan låta bli att tänka tillbaka på en väldigt kreativ och inspirerande helg, valupptackten för miljöpartiet i Örebro. Med min bakgrund som entreprenör och företagare var det helt underbart inte minst att höra vårt Språkrör Maria Wetterstrand inledningstala om vår gröna småföretagarpolitik. I en ny rödgrön regering har Miljöpartiet ett särskilt ansvar för att genomföra förbättringar för småföretagen. Entreprenörskap är verkligen en grön framtidsfråga!

Två av de viktigaste förslagen från mp handlar om sänkta arbetsgivargifter och ökade möjligheter för soloföretagare att anställa ytterligare en person. Som jag skrivit tidigare men som tål att upprepas, vill vi sänka arbetsgivaravgiften med minst 10 procent för småföretag, något som ger en skattelättnad på cirka 6000 kr per månad. För soloföretagare föreslår vi en nedsättning så att de endast betalar ålderspensionsavgiften (drygt 10 procent av lönen) för den första anställda under det första året. 

Helt suveränt steg  för småföretagen att växa och utvecklas i tider när anställningar behövs. Framtidens jobb skapas i och av de små- och medelstora lokala företagen!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. S.Lenn Pettersson

    Den gröna företagarpolitiken fick ett fint svar på tisdagen i landsstingsstyrelsen. Tycker du det är vänlig småpföretagarpolitik att säga NEJ till att sjukgymnaster ska kunna få överlämna sin mottagning till ny ägare. Vårdföretagets verksamhet stoppas då ägarbyte hindras. Och som Olle Edblom konstaterar i sin blogg: vårdtagarnas möjlighet försvinner att kunna välja vilken sjukgymnast man vill gå till.
    Bra jobbat för småföretagsamheten…

  2. Mats Höglund

    Ja, Miljöpartiet är underskattat som företagarparti. Själv tycker jag dock att Mp också borde lansera något förslag angående det här med starta eget-bidrag, som inte är kopplat till tidigare a-kassa, och som är längre än ett år. Typ som en basinkomst som första året som egenföretagare är 7500 kr, andra året är 5000 kr och tredje året är 2500 kr. Jag tror nämligen att det tar ca tre år att få upp tillräckliga inkomster från företaget för att man skall kunna leva av det, och att nuvarande regler gör att folk antingen inte vågar, eller lägger ner företaget efter 11 månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.