Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Blir så jävla upprörd!!!

Så fruktansvärt hemskt. Ingen kan väl ha undgått att möta de eländiga och grymma bilderna på hur grisar vanvårdas i Sverige. 

Det är rent ut sagt för jävligt att vi har uppfödare som inte inte känner det moraliska och etiska ansvaret att vårda sina djur. Kan inte fatta hur någon människa överhuvudtaget kan förlora medkänslan så fullständigt.

Frågan blir direkt hur vi kan agera för att det inte fortsätter vara på det här brutala grymma sättet? Vi måste få till en debatt om hur vår mat produceras och inte minst hur vi vill att det ska ske. Det är en viktig politisk fråga.

Vi konsumenter måste ha som lägsta krav i alla fall, att vi kan lita på att de svenska djuruppfödarna följer gällande lagar. Ett stort probleme är att regeringen har försvagat tillsynen. Djurskyddsmyndigheten är nedlagd och man har flyttat ansvaret till länsstyrelserna men tyvärr utan att skicka med tillräckligt med resurser.

Det känns bra att Miljöpartiet vill tillföra länsstyrelserna 80 miljoner kronor extra för att förstärka djurskyddet. Bra men inte tillräckligt. Det krävs mycket mer av oss alla, inte minst ett mycket större moraliskt och etiskt ansvar!

Robert Winroth, gruppledare (mp)

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.