Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Motorvägar & övervikt

Det finns många och inte minst Allianspartierna som förespråkar och argumenterar för fler motorvägar och förbifarter i många städer som en långsiktigt hållbar lösning.

Att bygga en ny motorväg för att minska utsläppen är ungefär lika smart som att en väldigt överviktig person försöker lösa sitt viktproblem genom att operera in en större magsäck!

Nä. Lösningen för framtiden är inte fler vägar och det är vi många som inser. Mer motorvägar kan aldrig leda till mindre biltrafik hur man än argumenterar, tvärtom.

Pengarna kan användas bättre till en väl fungerande, utbyggd och billigare kollektivtrafik. I kombination med tuffare parkeringsbestämmelser i city, olika former av positiva skatteincitament samt ökade lönsamma möjligheter att transportera tungt gods via järnväg och till sjöss så har vi lösningar för framtiden. Det arbetar miljöpartiet för!

…knappast en önskvärd och hållbar lösning för framtiden 😉

 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    Jag har kört min nybesiktade och godkända bruksbil över ett av Umeå kommuns farthinder. Jag har bild på bilens skador, på farthindret och hur hög min bruksbil är. Har även bilder på skadorna som uppkommit och som blir värre när jag kör med bilen.

    Det är så självklart att jag fått skador på bilen men detta vill inte tjänstemannen på Umeå kommun
    kännas vid.
    Om de hade viljan, är seviceminded så skulle de HJÄLPA mig att skriva min anmälan så jag får ersättning. Det här är den stora skillnaden på att driva företag och jobba som anställd.
    Ska det verkligen gå till så hä? Se inlägg hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.