Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Alliansens populism

Man upphör aldrig att förvånas över moderaternas snabba kast och hur enkelt de vänder i åsikter när opinionsvindarna blåser allt annat än blått. Efter de senaste månadernas kritik och debatt kring riskkapitalbolag som plockar ut storvinster på vård och omsorg verkar nu moderaterna ändrat åsikt. Från att lovsjunga och hylla privat drift och utförsäljningar av både sjukhus och vårdcentraler vill de nu plötsigt stoppa vinster i vården. De ska tillsätta en nationell arbetsgrupp ledd av finansmarknadsministern Peter Norman vilken har till uppdrag att presentera hur det ska gå till. Men det är klart, hinner opinionen vända innan arbetsgruppen är klar med sitt uppdrag..så ändrar de sig väl bara igen.

En sak är säker. Moderaterna och alliansen tar populism till ständigt högre höjder. Bara att kolla hur de agerar i vårt landsting där de i alla lägen snabbt håller med dem som för tillfället ropar högst…eller snarare syns mest. De är hela tiden för ökade satsningar och emot alla besparingar. 

Hur Allianen gör för att få deras omöjliga ekvation att gå ihop när de emellanåt ändå tvingas sätta det på papper och inte bara prata, tycker jag framgår tydligt i exemplet nedan. De räknar hem besparingar på -17 miljoner genom att hänvisa till något som är okänt för dem. Sen ska de sänka kostnaderna på ett år med -30 miljoner genom minskade vårdskador och skriver till och med insändare om det utan att ens nämna ett ord om var dessa pengar ska sparas. Men prata går bra. Bevisligen är det deras syn på att ta ansvar och i mina ögon helt ofattbart att de kommer undan med den sifferleken.

Har klippt in ett exempel nedan, rakt av från deras egna förslag till kostnadsreduceringar som du kan läsa i sin helhet här

Övriga åtgärder från 70-punktsprogrammet

-17

-17

Många punkter är i dagläget okända för Alliansen

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.