Robert Winroth, Landstingsråd (mp)

Smutsig valrörelse

Av , , Bli först att kommentera 12

Med mindre än tre veckor kvar till valdagen kan jag konstatera att det här, min fjärde valrörelse tyvärr också är den jag tycker varit smutsigast. Aldrig förr har motståndare på båda sidor angripits med så hårt negativt kampanjande och många gånger är det personen och inte politiken som angrips. Här i Västerbotten har vi sett hur valaffischer och bussreklam vandaliseras, att partikanslier utsätts för både äggkastning och stenkastning. Vandalisering, smutskastning och personangrepp förlorar vi alla på och är definitivt ingenting som lyfter demokratin och som gör att fler vill och väljer att engagera sig politiskt.

Med mindre än tre veckor kvar till valet hoppas jag att vi alla som är aktiv i valrörelsen gör vad vi kan för att bidra till en förändring. Jag är övertygad om att väljarna uppskattar att vi pratar om vad vi som kandidater och våra partier vill åstadkomma – istället för att gnälla och skylla på motståndarna. Det blir inte bara bättre och tydligare utan också roligare!

Nu stundar ett stort antal debatter fram till valdagen den 14/9 och kampanjandet fortsätter i högt tempo ute i valstugorna, på torgen och i sociala medier inte minst. Jag kan och ska göra mitt allra bästa för att fokusera på vad miljöpartiet vill förändra, varför och hur det ska gå till. Det mår jag bättre av, är bättre för miljöpartiet och är garanterat bättre för demokratin.